Vesti iz fudbala

Al Nasr želi Murinja po svaku cenu: Portugalcu se nudi 100 miliona za dvogodišnju saradnju

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

12.04.2023 15:20
Al Nasr želi Murinja po svaku cenu: Portugalcu se nudi 100 miliona za dvogodišnju saradnju Tanjug/AP Photo/Alvaro Barrientos

Saudijski Al Nasr je danas smenio trenera, Rudija Garsiju i trenutno je u potrazi za novim, a kao glavni kandidat pominje se šef stručnog štaba Rome, Žoze Murinjo.

Garsija nije bio u dobrim odnosima sa Kristijanom Ronaldom i bilo je jasno da se čeka samo jedna "greška" kako bi bio smenjen, a to u ovom slučaju bio remi sa Al Fejhom 0:0. 

Uopšte nije tajna da Al Nasr želi da privuče velika svetska imena u svoje redove, za šta je spreman i da dobro plati. Kako prenosi španski "As", Murinju je ponuđeno čak 100 miliona evra za dvogodišnju saradnju sa klubom.

 

 

Klub se trenutno nalazi na drugom mestu šampionata sa tri boda manje od prvoplasiranog tima, što čelnici Al Nasra žele da promene po svaku cenu, te smatraju da bi Murinjo bio od velike pomoći u tome.

On trenutno u Romi zarađuje sedam miliona evra po sezoni i to u veoma jakom prvenstvu, dok bi mu u Saudijskoj Arabiji posao bio dosta "lakši", a zarađivao bi neuporedivo više. Međutim, klub od Portugalca zahteva da momentalno raskine ugovor sa Romom i priključi se Al Nasru, a ujedno bi odmah bio promovisan u selektora reprezentacije.

On je nekoliko puta u toku sezone isticao da ima velike planove sa Romom i jako je teško zamisliti da sad pred sam finiš sezone napusti ekipu. Ipak, ni jednu opciju ne treba otpisivati, pogotovo ako uzmemo u obzir o kakvoj se cifri radi.

Podsetimo, najplaćeniji trener na svetu trenutno je Dijego Simeone, koji u Atletiko Madridu zarađuje oko 34 miliona evra po sezoni.