La Liga

Nema veze što nije prošao u finale Lige šampiona i osvojio La ligu: Real definitivno ostavlja Anćelotija na trenerskoj klupi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.05.2023 14:00
Nema veze što nije prošao u finale Lige šampiona i osvojio La ligu: Real definitivno ostavlja Anćelotija na trenerskoj klupi Tanjug/AP Photo

Karlo Anćeloti i Real neće se rastajati pre vremena, tj. isteka ugovora potpisanog do 2024. godine, mada se šuškalo da bi trofejni fudbalski stručnjak mogao platiti ceh tome što se "kraljevići" nisu preko Mančester sitija plasirali u finale Lige šampiona i što je njihov večiti rival Barselona odnela ovosezonsku titulu u La ligi. 

Predsednik kluba sa "Santijago Bernabeua", Florentino Perez veruje u Italijana i njegov rad, što mu je potvrdio i u njihovom sastanku posle teškog poraza od "građana" u polufinalu takmičenja, koje je Real osvajao rekordnih 14 puta. Od toga 2014. i 2022. godine s jednim od najtrofejnijih stručnjaka Evrope. 

 

 

"Održali smo sastanak, kao skoro svake nedelje. Predsednik je izrazio svoju podršku i naklonost... Nastavljamo dalje, sa još više entuzijazma", potvrdio je Anćeloti, u izjavi za španske medije, da će i dalje biti zadužen za igru i rezultate osvajača ovogodišnjeg Kupa kralja.  

Anćeloti je u Realu radio od 2013. do 2015. godine, da bi se bivši strateg Milana, Čelsija, Juventusa, Bajerna, Napolija, Milana, Evrtona, Ređine i Pari Sen Žermena na mesto "uspeha" vratio 2021. godine.