Vesti iz fudbala

Slovenac Belec odbranio dva puta penal Kokorinu i sačuvao Milojeviću nadu da može do titule

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.04.2023 21:36
Slovenac Belec odbranio dva puta penal Kokorinu i sačuvao Milojeviću nadu da može do titule TV Arena sport/ Screenshot

Aris i APOEL odigrali su bez golova u 31. kolu kiparskog derbija, pa gosti koje sa klupe vodi Vladan Milojević i dalje zaostaju bod iza lidera iz Limasola kolo pre kraja plej-ofa. Milojević je u timu imao svog heroja, slovenačkog golmana Vida Beleca koji je u 49. minutu dva puta odbranio penal ruskom napadaču Kokorinu! Oba puta je Rus na isti način izveo penal, da bi ga 32-godišnji golman oba puta "pročitao".

Meč je obilovao prilikama, Aris je iz brzih kontri imao više odličnih situacija, ali je Belec bio nesavladiv, s pravom je igrač utakmice. Mogao je i Milojevićev tim u finišu do sva tri boda i povratka na čelnu poziciju. Kvitalija je makazicama pogodio stativu, a bivši napadač Zvezde El Fardu Ben je promašio zicer sa pet metara!

 

 

Kolo pre kraja, Aris na čelnoj poziciji ima 64 boda, APEOL ima bod manje, a AEK je takođe u trci za titulu sa 61 bodom. U poslednjem kolu 1. maja APEOL dočekuje Omoniju, Aris će ugostiti Pafos, dok će dan ranije AEK gostovati Apolonu.

Na kraju o plasmanu odlučuje međusobni skor, Aris ima lošiji skor i od APOEL-a i od AEK-a, dok su APOEL i AEK u skoru izjednačeni.