Vesti iz fudbala

EP za kadete: Srbija i Češka za prestiž i prvo mesto u A grupi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.05.2024 14:59
Jovan Damjanović MN Press
Jovan Damjanović

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije i na trećem uzastopno prvenstvu Evrope obezbedila je nokaut fauzu. Izabranici selektora Jovana Damjanovića danas će od 19.30 časova protiv Češke igrati za prestiž i prvo mesto, koje može i ne mora da donese lakđeg rivala u četvrtfinalu.

Grupa A se ukršta sa Grupom B, a dueli Danske i Austrije, odnosno Velsa i Hrvatske na programu su od 17.00 časova pa će "orlići" znati dva potencijalna protivnika. Može da se dogodi da Austrija, Danska i Hrvatska budu imali po pet bodova, pa će odlučivati mini tabela. U svakom slučaju, "orlići" nisu opterećni drugom grupom.

"Ne opterećujemo se time koje ćemo biti mesto u grupi, najvažnije je da smo obezbedili plasman u četvrtfinale. Poznajemo sve ekipe koje će nam biti potencijalni protivnici. Sve su to dobre selekcije, bez velikih razlika. Nadam se i verujem da će doći protivnik protiv koga ćemo dobro odigrati i proći dalje. Naš osnovni cilj je da odigramo dobru utakmicu, da nastavimo da igramo našu igru, da budemo dobro organizovani, proaktivni… Iskoristićemo tu utakmicu kao pripremu za narednu fazu takmičenja. Pokušaćemo da pružimo šansu još nekim igračima, kao i da odmorimo ove koji su imali veću minutažu", izjavio je selektor Jovan Damjanović.

 

 

EP za kadete

A grupa, treće kolo

Češka - Srbija 19.30
Kipar - Ukrajina 19.30 

 

Пласман обезедио Sofascore

 

Grupa B, treće kolo

Austrija - Danska 17.00
Vels - Hrvatska 17.00

 

Пласман обезедио Sofascore