Vesti iz fudbala

Jovan Damjanović posle plasmana kadeta u polufinale EP: Verujemo u kvalitet i rezultat dolazi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.05.2024 09:15
Slavlje kadeta Srbije FSS
Slavlje kadeta Srbije

Srbija je ponovo, posle 2022. godine i Prvenstva Evrope u Izraelu, u polufinalu kontinentalnog takmičenja za kadete (U17). Već sada ogroman uspeh selektora Jovana Damjanovića i njegovih izabranika, koji će za veliko finale da se bore protiv pobednika meča Portugal – Poljska.

Austrija je pobeđena 3:2 u jednoj veoma zahtevnoj utakmici protiv fizički snažnijeg rivala. Ipak, savršenim kontrama i dobrom odbranom "orlići" su golovima Đorđa Rankovića (dva) i Mihajla Cvetkovića uspeli da uđu među četiri najbolja na Starom kontinentu.

"Prvi utisci su fenomenalni, jednostavno ovo su momci zaslužili. Svojim pristupom, odnosom od prvog dana našeg rada. Od kvalifikacija pa do ovog meča. Od srca im čestitam na odnosu, stavu koji su pokazali", istakao je Jovan Damjanović.

"Orlići" nisu dopustili Austrijancima, kao što su to omogućili Česima u grupnoj fazi, da naprave preokret.

"Igramo jedan jako kvalitetan fudbal i ovaj rezultat je nagrada za sve prikazano. Naravno, nije bilo lako, Austrijanci su fizički veoma jaki, složni, kompaktni, videla se velika borba, mnogo je napora uloženo s obe strane. Odgovorili smo na sve izazove, a opet pokazali ono što nas krasi, smisao za igru, ali i zajedništvo".

Cvetković: Nagrada za veliku borbu

"Rano smo primili prvi gol, ali uspeli smo da ostanemo mirni, skoncentrisani na svoju igru, zahteve selektora. U drugom delu čekali smo šansu i dočekali je. Postigli smo pogodak, došao je kao nagrada za sjajnu odbranu i borbu koju smo pružili tokom celog meča", istakao je strelac Mihajlo Cvetković.

Šokantni početak, primljen gol posle 24 sekunde nije poremetio ekipu, što pokazuje dan ima jak karakter.

"Vratili smo se brzo posle primljenog gola, pokazali mirnoću, karakter, snagu. Mnogo verujem u ove momke, nisam imao sumnju da će sve ovo da iznesu na pravi način".

Kadeti su samo potvrdili da je pravac koji su izabrali u Savezu dobar i da donosi rezultate. 

"Ove nove generacije koje dolaze su dobre, moramo da ih negujemo. Važan je odnos koji imamo, znaju koliko verujemo, znaju da imaju ogroman kvalitet u koji nikad ne sumnjamo, kao i njihove ljudske vrednosti. To je veoma važno, jedno bez drugog ne ide".

Damjanović je i kroz karijeru bio veoma ponizan, znao je da sve dolazi kroz rad.

"Stalno insistiramo da budu skromni, posvećeni, ponizni u smislu požrtvovanosti za taj jedan metar više. Taj treći gol je možda najbolji primer. Dakle, moramo biti skromni i na terenu i van njega, baš zato što imamo kvalitet, onda dođe i rezultat" ne ostavlja dilemu Jovan Damjanović.