Vesti iz fudbala

Jovan Damjanović, posle pobede na startu EP: Nema euforije, idemo korak po korak

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.05.2024 09:20
Jovan Damjanović, selektor srpskih kadeta MN Press
Jovan Damjanović, selektor srpskih kadeta

Predvođeni sjajnim selektorom Jovanom Damjanovićem, uz neverovatnu energiju i požrtvovanje, kadeti Srbije pobedili su Ukrajinu (1:0) u prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu na Kipru. 

Uspeh "orlića" je tim veći, ako se zna da se rival na finalni turnir superiorno plasirao uz sve tri pobede u elit rundi kvalifikacija (protiv Švajcarske, Slovačke i Grčke) sa ubedljivom gol razlikom od 8:0.

 

 

Očekivali smo, iskreno, jednu ovakvu utakmicu, prvo poluvreme smo bili dosta dobri, sve smo kontrolisali. Sve što smo planirali, išlo je u tom smeru. U drugom delu igre, znali smo da su veoma dobra ekipa, iz tranzicije su nam pravili probleme, dugim loptama na njihove napadače. S vremena na vreme uspevali smo da se nametnemo, ali kako je vreme prolazilo, bilo je sve teže i teže", rekao je Jovan Damjanović, selektor kadeta Srbije.

Ne dozvoljava Damjanović euforiju u timu, ali nije krio koliko je oduševljen njihovim zalaganjem.

"Momci su bili fenomenalni, dosledni, hrabri, nagrađeni su za veliki trud. U prvom poluvremenu smo mogli da postignemo još neki gol, ali mislim da smo zasluženo pobedili, najviše zbog nivoa igre u prvom poluvremenu, ali i odnosa u nastavku. Nema euforije, idemo korak po korak, čestitam igračima, pobedili smo jednu jako ozbiljnu selekciju“, zaključio je selektor Jovan Damjanović.

 

 

 

Makević: Verujemo u prolaz

Srbija je postigla gol za špice. Dušan Makević, već sad konkuriše za gol turnira, jer ni mnogo bolji  golmani od mladog Ukrajinca teško da bi odbranili takav udarac.
„Reagovao sam na povratnu loptu, uputio odmah udarac i ona je na radost svih nas završila između prečke i stative, na pravo mesto. Ukrajina je najteži protivnik u grupi, ova pobeda nam mnogo znači za samopouzdanje. Verujemo u prolaz, pred nama su još dva meča u grupi, daćemo sve od sebe da pobedimo“ ne krije Dušan Makević.

 

Golman Vukašin Jovanović istakao se sjajnim odbranama, kao i mnogi iz ove genarcije pokazao je ogroman potencijal

Pohvalio saigrače za veliku borbu, zaista su uložili svi ogroman napor da ostvarimo veoma važnu pobedu. Bili smo dobri u prvom poluvremenu, imali veći posed, kontrolisali smo dešavanja na terenu. U nastavku smo malo pali, bilo je i teško vreme, a mene raduje da sam imao nekoliko dobrih intervencija. Idemo dalje, nema opuštanja, sada je u fokus meč sa Kiprom. Želimo novu pobedu i plasman u četvrtfinale“ jasan je Vukašin Jovanović.

 

Standings provided by Sofascore