Vesti iz fudbala

Tradicija ide na ruku Crvenoj zvezdi: Klub iz Ljutice Bogdana nepogrešiv protiv Vojvodine u utakmicama finala kupa

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

20.05.2024 18:15
Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine MN Press
Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine

Ostala je još samo jedna utakmicu Kupu Srbije, ona najbitnija. U meču za trofej će snage odmeriti Vojvodina i Crvena zvezda i to na novosagrađenom stadionu "Lagator" u Loznici.

Ovo će biti peto finale koje će se odigrati van Beograda od samostalnosti Srbije. Gledajući istoriju oba kluba, ovo će biti tek četvrti put da se crveno-beli i "stara dama" sastaju u meču za trofej.

Klub sa stadiona "Rajko Mitić" je do sada svaki put bio uspešniji. Crveno-beli i belo-crveni su prvo finale odigrali još davne 1997. godine u okviru Kupa Savezne Republike Jugoslavije. Tada se igrao dvomeč, a prva utakmica je bila na "Karađorđu". Pred oko osam hiljada navijača dve ekipe su odigrale nerešeno i bez golova.

Ipak, u revanšu u Beogradu, klub iz Ljutice Bogdana je slavio minimalnim rezultatom. Nešto više od 20 hiljada navijača je prisustvovalo trijumfu Crvene zvezde, a jedini pogodak na meču je postigao Zoran Njeguš u 85. minutu iz penala.

MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde nakon osvajanja Kupa SR Jugoslavije 1997. godine

 

Tačno 10 godine su Novosađani čekali na priliku za revanš. Finale 2007. godine je odigrano na stadionu Partizana, a beogradski crveno-beli su upisali pobedu. Golovima Ognjena Koromana i Dušana Đokića, Crvena zvezda je tada osvojila prvo izdanje Kupa Srbije.

MN Press

Slavlje igrača Crvene zvezde nakon osvajanja Kupa Srbije 2007. godine.

 

Svega tri godine nakon toga, dva rivala su odmerila snage ponovo na stadionu Partizana u istoj fazi takmičenja. Crvena zvezda je ovog puta bila još ubedljivija nego u prethodnom finalu. U utakmici za trofej mrežu su tresli Aleksandar Jevtić, Eduardo Mendeš Kadu i Miloš Trifunović.

MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde proslavljaju trofej Kupa Srbije 2010. godine

 

Ekipa Vladana Milojevića će tako tražiti nastavak odličnih rezultata Crvene zvezde u finalima protiv Vojvodine. Sa druge strane niko ne može da kaže da izabranici Božidara Bandovića nemaju pravo da se nadaju prekidu te seriju na neutralnom terenu u Loznici. Pogotovo ako uzmemo u obzir odlične rezultate Novosađana u prolećnom delu šampionata.

Finale između Crvene zvezde i Vojvodine možete pratiti u direktnom prenosu na TV Arena 1 Premium