Vesti iz fudbala

Rosi ulogu favorita grupe prepustio Srbiji: Mađarska ima nekolicinu vrhunskih igrača, ali još je rano za nas

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.03.2023 18:01
Rosi ulogu favorita grupe prepustio Srbiji: Mađarska ima nekolicinu vrhunskih igrača, ali još je rano za nas Guliver/AP Photo/Pavel Golovkin

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo su uveliko počele, a u grupi G Srbija trenutno zauzima prvo mesto sa šest bodova, dok je selekcija Mađarske druga sa tri osvojena boda, ali uz utakmicu manje.

"Orlovi" su u prvom kolu na stadionu "Rajko Mitić" rutinski savladali Litvaniju sa 2:0, a u drugom Crnu Goru u Podgorici istim rezultatom.

Mađarska je odigrala samo jedan meč i to na "Puškaš Areni", kada je bila ubedljiva protiv Bugarske sa 3:0. Selektor Mađara, Marko Rosi, je istakao kako je, uprkos tome što na raspolaganju ima vrhunske igrače, Srbija favorit u grupi:

"Očigledno je da je Srbija favorit u grupi. Za nas je još rano… Utakmica koja će pokazati našu pravu ulogu u grupi će biti protiv Crne Gore u junu. Vidite i sami da su iznenađenja na svakom koraku. Kazahstan je od 0:2 došao do 3:2 protiv Danske. Nema lakih pobeda. Pogotovo u grupi kao što je naša", rekao je Rosi, pa dodao:

 

 

"Mađarska ima nekolicinu fudbalerima kojima ide jako dobro i koji su spremni za iskorak u karijerama. To su Roland Šalaj, Atila Salaj i Dominik Soboslaj. Ovaj poslednji, naš kapiten, je već spreman za neki od top klubova evropskog fudbala".

Za kraj, prokomentarisao je pojavu naturalizacije stranaca i davanje pasoša Južnoamerikancima:

"Pravila to dozvoljavaju. Pogledajte Nemačku koja je pre 30 godina bila isključivo sastavljena od igrača nemačkog porekla, a sada je tu mnogo Turaka. Verujem da je Manćinijev izbor da pozove Matea Retegija bio isključivo motivisan nedostatkom igrača na toj poziciji i nekim povredama. Ako tako bude i u budućnosti, ne vidim problem da reprezentacija Italije zove igrače koji nisu u prvom planu u svojoj zemlji", podvukao je Rosi.

U narednom kolu Srbija će gostovati Bugarskoj 20. juna, dok će Mađari igrati protiv Crne Gore u Podgorici.