Vesti iz fudbala

Vlahović sve rešio u Podgorici, Srbija iz dva šuta pobedila Crnu Goru

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

27.03.2023 22:48
Vlahović sve rešio u Podgorici, Srbija iz dva šuta pobedila Crnu Goru MN Press

Srbija je odigrala retko slab meč, ali je golovima Dušana Vlahovića u 78. i 90+5. minutu pobedila Crnu Goru 2:0 (0:0) u drugom kolu Grupe "G" kvalifikacija za EURO 2024. godine i ostvarila stopostotan učinak u martovskom delu takmičenja. Dva udarca u okvir gola, jedan dobar centaršut Mladenovića i dve spretne reakcije Vlahovića bili su dovoljni da prebrišu kao retko kada bledu partiju "orlova". Kad se dobije takmičarski meč, onda su za navijače manje bitne sve greške i mane, ali za stručni štab i selektora Dragana Stojkovića sledi dobra analiza jer nešto mora da se izglanca u igri za junski ciklus ako se želi mirno u Nemačku.

Srbija je u prvom delu bila neprepoznatljiva. Sve što je možda planirao selektor Dragan Stojković sa Filipom Đuričićem na desnoj, a Filipom Mladenovićem na levoj strani nije funkcionisalo. Sporo, bezidejno su delovali "orlovi", baš slabo u prvih 25 minuta, nešto bolje do kraja, ali svakako su bili bezopasni. Samo jedna akcija vredna pomena, kada je Grujić doturio loptu Mitroviću, koji se okrenuo i sa 12 metara šutirao pored gola.

Crna Gora je bila agresivna, čekali su kontru i greške igrača Srbije. Dva puta su imali šansu da ih iskoriste, ali Krstović i Jovetić, posle poigravanja i driblinga Vanje Milinkovića Savića, nisu uspeli da lobiju golmana "orlova". Baš slabo poluvreme, za zaborav.

Dve izmene na startu drugog dela, kada su ušli Dušan Vlahović i Andrija Živković dovoljno je govorilo o namerama Srbije u nastavku. Sa dvojicom napadača "orlovi" su opteretili defanzivce Crne Gore, ali su malo ogolili sredinu terena, pa su domaćini imali tri kontre koje nisu realizovali. Slabo je igrao Sergej Milinković Savić, a zna se koliko njegovi lucidni pasovi donose u igri Srbije. Mnogo grešaka u pasu i u nastavku su bili glavna odlika obeju selekcija. Manje su grešili domaćini, pa je Stevan Jovetić bio blizu da digne stadion na noge. Njegov udarac sa 16 metara sjajno je odbranio Vanja Milinković Savić.

Hvatao se selektor Stojković za glavu posle grešaka igrača koji su čak i u solidnim situacijama birali loša rešenja. I onda, iz prvog šuta u gol Srbija je došla do tri zlatna boda. Mladenović je poslao prizemni centaršut sa leve strane, a Dušan Vlahović je matirao Mijatovića sa sedam metara. Majstorski za tri boda koja su prebrisala crvenilo na licu zbog prikazane igre. Na kraju meča, posle kontre Saše Lukića i drugi šut Vlahovića završio je iza leđa Mijatovića.

"Pobedi se u zube ne gleda", problemi u igri su očigledni.

Crna Gora - Srbija 0:2 (0:0)

Stadion: Gradski u Podgorici.
​Sudija: Klemen Turpan (Francuska).
Strelac: Vlahović u 78. i 90+5. minutu.

CRNA GORA: Mijatović - Vujačić, Savić, Tomašević (od 41. Šipčić) - Vešović, Savićević (od 70. Jovović), Šćekić (od 76. Lončar), Hakšabanović (od 76. Camaj), Marušić - Jovetić (od 70. Osmajić), Krstović.

SRBIJA: V. Milinković-Savić - Milenković, Gudelj, Pavlović - Đuričić (od 46. Živković), Ilić (od 46. Vlahović), Grujić (o 81. Lukić), Mladenović - Tadić (od 89. Eraković), S. Milinković-Savić - Mitrović (od 85. Račić).

Kvalifikacije za EURO 2024.

Grupa "G", drugo kolo

Crna Gora - Srbija 0:2 (0:0)
/Vlahović 78, 90+5/

Mađarska - Bugarska 3:0 (3:0)
/Večei 8, Soboslaj 26, Adam 40/