Vesti iz fudbala

Karlo Anćeloti na klupi Brazila? Italijan prvi kandidat za selektora

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.02.2023 17:16
Karlo Anćeloti na klupi Brazila? Italijan prvi kandidat za selektora MN Press

Trener Reala Karlo Anćeloti mogao bi uskoro da preuzme fudbalsku reprezentaciju Brazila, prenose španski mediji. Brazil je trenutno bez selektora, pošto je Tite podneo ostavku u decembru prošle posle eliminacija "karioka" od Hrvatske u četvrtfinalu Mundijala u Kataru.

Predsednik Fudbalskog saveza Brazila Ednaldo Rodrigez doputovaće narednih dana u Madrid, kako bi pokušao da nagovori italijanskog stručnjaka da preuzme "karioke". Rodrigez će prvo razgovarati sa predsednikom Reala Florentinom Perezom, a onda i sa Anćelotijem

 

 

"Mundo Deportivo" navodi da je Rodrigez spreman da ponudi Anćelotiju godišnju platu od 10 miliona evra. Italijanski stručnjak u Realu zarađuje devet miliona evra po sezoni. Španski mediji tvrde da će Rodrigez pokušati da angažuje Žozea Murinja ili Žorža Žezusa, ako propadnu pregovori sa italijanskim stručnjakom.

Anćeloti je u karijeri vodio Ređijanu, Parmu, Juventus, Milan, Čelsi, PSŽ, Bajern, Napoli, Everton i Real, a od 1992. do 1995. bio je pomoćnik selektora u italijanskoj reprezentaciji.