Vesti iz fudbala

Čekaćemo Anćelotija još mesec dana, on nam je prvi pik: Predsednik FS Brazila ne odustaje od italijanskog stručnjaka

komentari (0)

Izvor: Tanjug

26.04.2023 18:55
Čekaćemo Anćelotija još mesec dana, on nam je prvi pik: Predsednik FS Brazila ne odustaje od italijanskog stručnjaka Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Predsednik Brazilske fudbalske konfederacije (CBF) Ednaldo Rodrigez izjavio je da je spreman još mesec dana da čeka odgovor trenera Reala Karla Anćelotija na ponudu da italijanski stručnjak preuzme selekciju petostrukih šampiona sveta.

Rodrigez je na marginama Skupštine CBF objasnio da se nada da će ime novog selektora moći da objavi do 25. maja.

"Pre razmišljanja o planu B, želim da iscrpim sve mogućnosti plana A", rekao je Rodrigez i ponovio da je Anćeloti njegov prvi izbor za novog selektora Brazila.

Anćeloti ima ugovor sa Realom do 30. juna naredne godine, a pre nekoliko nedelja je potvrdio da je dobio ponudu da preuzme selekciju Brazila, ali je više puta ponovio da želi da odradi do kraja ugovor sa madridskim klubom.

Južnoamerička selekcija je trenutno bez selektora, pošto je Tite smenjen posle eliminacije Brazila od Hrvatske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kataru.

Lokalni mediji navode da će, ako Anćeloti odbije da preuzme Brazil, kandidati za novog selektora biti trener Fluminensea Fernando Diniz, prvi stručnjak Palmeirasa Abel Fereira i šef stručnog štaba Fenerbahčea Žorž Žezus.