Vesti iz fudbala

Mađari razbili Bugarsku: Soboslai doneo prve bodove svojoj reprezentaciji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.03.2023 22:39
Mađari razbili Bugarsku: Soboslai doneo prve bodove svojoj reprezentaciji Tanjug/AP Photo/Denes Erdos

Fudbalska reprezentacija Mađarske je ubedljivo savladala selelekciju Bugararske 3:0 (3:0) i na taj način upisala prve bodove u grupi G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

Mađarska - Bugarska 3:0 (3:0)

 

Stadion: Puškaš Arena
Sudija: Halil Umut Meler
Strelci: Večei u 7. minutu, Soboslai u 26. minutu i Adam u 39. minutu
Mađarska: Dibuš - Lang, Orban, A. Šalai - Bolja, Nagi (od 73. Kajnhaisler), Večei, Kerkez - Soboslai, R. Salai (od 73. Čobot) - Adam (od 60. Varga)
Bugarska: Naumov - Stojanov, Galabov, Antov, Markov (od 46. Petkov), Petkov - Gruev, Karabeliov (od 46. Krastev), Iliev - Delev (od 46. Rusev), Despodov (od 58. Despodov)

Pitanje pobednika je bilo rešeno već u prvom poluvremenu, pošto je domaći sastav imao prednost od tri gola.

Vodeći pogodak za izabranike Marka Rosija bio je delo Balinta Večija u sedmom minutu, kada je Dominik Soboslai napravio odličan solo prodor i poslao loptu pred gol Bugara, a Veči je bio na pravom mestu i zatresao mrežu.

Već nakon 26. minuta bilo vođstvo je duplirano. Strelac je bio Soboslai i to na kakav način. Kapiten Mađarske je postigao fantastičan pogodak iz slobodnog udarca sa 25 metara i na taj način doneo ogromnu prednost svojoj reprezentaciji.

Konačan rezultat postavio je Martin Adam u 39. minutu. Bugarska je uspela da se na kratko odbrani od jednog opasnog protivničkog napada, ali je Adam odlično pratio situaciju i bez problema pogodio za konačnih 3:0.

Pored bolnog poraza, selektor Bugarske, Mladen Krstajić je stekao još jedan problem tokom ove utakmice. U pitanju je povreda kapitena i najboljeg igrača, Kirila Despodova, koji je bio prinuđen da napusti teren u 68. minutu.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, grupa G

Mađarska - Bugarska 3:0 (3:0)
/Večei 7, Soboslai 26, Adam 39/

Crna Gora - Srbija 0:2 (0:0)
/Vlahović 78, 90+6/