Vesti EURO 2024

Potvrdio FS Švedske: Zlatan Ibrahimović se oprašta na meču protiv Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.04.2024 16:48
Zlatan Ibrahomović će 8. juna na teren protiv Srbije Profimedia
Zlatan Ibrahomović će 8. juna na teren protiv Srbije

Fudbalski Savez Švedske potvrdio da će se Zlatan Ibrahimović oprostiti od reprezentativnog dresa 8. juna na meču sa Srbijom. Utakmica će biti odigrana u Stokholmu od 18 časova, a domaćini očekuju da će tribine biti ispunjene do poslednjeg mjesta.

FF Švedske je objavio i da je pustio u prodaju ulaznice za utakmicu koja se igra na stadionu kapaciteta 50.000 mesta, a cene se kreću od 20 eura, pa do 45 eura.

Reprezentaciji Srbije će utakmica u Stokholmu biti poslednja provera pred UEFA EURO 2024. u Nemačkoj, a četiri dana pre tog duela "orlovi" će igrati protiv Austrije.

 

 

Zlatan Ibrahimović je prošle godine objavio kraj karijere, odigrao je 122 utakmice za reprezentaciju Švedske i postigao je 62 gola.

Legendarni napadač rođen je u Malmeu 1981. godine, ali vodi poreklo iz Bosne i Hercegovine. Tokom karijere je Ibrahimović je igrao za Malme, Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu, PSŽ, Mančester junajted, LA Galaksi, a poslednji klub u karijeri mu je bio Milan, gde od nedavno i zvanično radi u sportskom sektoru.

Osvajao je Zlatan sa skoro svim klubovima trofeje, ali nikad UEFA Ligu šampiona. Na kontu ima dve titule sa Ajaksom, Kup Holandije i Superkup, sa Juventusom je osvojio dva Skudeta, sa Interom Skudeto i Superkup Italije, sa Barselonom, La Ligu, Superkup Španije, UEFA Superkup i SP za klubove, sa Milanom dve titule i Superkup Italije, sa PSŽ-om četiri titule Lige 1, dva Kupa, tri Liga kupa Francuske, tri Superkupa Francuske, sa Mančester junjatedom, Komjuniti šilds, Liga kup Engleske i Ligu Evrope.