Vesti iz fudbala

Pokazao sam celom svetu šta umem: Lukaku golovima odgovorio na kritike

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.03.2023 12:07
Pokazao sam celom svetu šta umem: Lukaku golovima odgovorio na kritike Tanjug/AP PHoto/Anders Wiklund

Dugo se Romelu Lukaku borio sa povredom, zbog nje se u pravom svetlu nije pokazao ni tokom Mundijala u Kataru, gde je imao priliku da produži boravak svom timu, ali je protiv Hrvatske promašio nekoliko izglednih prilika.

Posle toga ni u dresu Intera nije pokazivao partije koje se od njega očekuju i zbog toga je dugo bio na meti kritika, ali je sve uspeo da ih ućutka sa tri gola na meču protiv Švedske.

"Nije to bio nimalo lak meč za nas, iako je rezultat ubedljiv. Srećan sam što sam uspeo da postigem gol, a sa het-trikom sam celom svetu pokazao ko sam i šta sam. Sada svi znaju koliki su moji kapaciteti. Vredno treniram, trudim se i to mora da donese rezultat. Osećam se kao lider ove ekipe i spreman sam uvek da budem tu da pomognem da se ostvari dobar rezultat", rekao je posle meča reprezentativac Belgije.

Nacionalni tim Belgije već u ponedeljak očekuje duel protiv selekcije Nemačke, a Lukaku smatra da on i njegov saigrači mogu da trijumfuju i protiv nekadašnjih svetskih prvaka.

"Imamo kvalitet da pobedimo svaku ekipu. Potrebno je samo da igramo onako kako umemo, da verujemo u to što radimo i siguran sam da u ponedeljak možemo da savladamo Nemačku", rekao je Lukaku.