Vesti iz ostalih sportova

Azar demantovao da želi da se vrati u nacionalni tim Belgije

komentari (0)

Izvor: Tanjug

13.03.2023 17:19
Azar demantovao da želi da se vrati u nacionalni tim Belgije Guliver/AP Photo/Alessandra Tarantino

Fudbaler Reala Eden Azar odbacio je danas mogućnost da zaigra za reprezentaciju Belgije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2024. godine, prenose britanski mediji.

Azar (32) je posle Svetskog prvenstva u Kataru najavio da se povlači iz nacionalnog tima Belgije. Pojedini lokalni mediji su najavili mogućnost da Azar ponovo zaigra za "crvene đavole".

"Ne mogu sebe da zamislim da budem rezerva u Realu, a onda da igram za reprezentaciju Belgije. Ne vraćam se, to je 100 odsto sigurno. Nisam ni pomislio na to", rekao je Azar u intervjuu za belgijsko izdanje HLN-a.

On je priznao da je pre nekoliko dana razgovarao i sa belgijskim kraljem Filipom.

"Kralj Filip me je pozvao, ali ostaje među nama ono o čemu smo razgovarali. U fudbalu nikada ne bi trebalo reći "nikad", ali ja imam druge stvari, kojima moram da se bavim. Želim da više vremena provodim sa porodicom. Neću da promenim svoju odluku. Počeo sam da razmišljam o povlačenju iz reprezentacije posle Evropskog prvenstva. Tada sam mnogo trenirao, povredio sam se i nisam mogao da igram protiv Italije. Toni Kros je napustio reprezentaciju Nemačke pre dve godine i rekao mi je da uživa sa svojom decom dok su drugi igrači sa nacionalnim timom", dodao je fudbaler Reala.

Azar je za reprezentaciju Belgije odigrao 126 utakmica i postigao je 33 gola.