Vesti iz fudbala

Lakazet odveo Lion u borbu za trofej Kupa Francuske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.04.2024 22:41
Aleksandre Lakazet, dvostruki strelac za Lion Guliver/AP Photo/Laurent Cipriani
Aleksandre Lakazet, dvostruki strelac za Lion

Lion je golovima Aleksandrea Lakazeta pobedio Valensijan 3:0 (0:0) i plasirao se u finale Kupa Francuske gde će igrati sa boljim iz duela PSŽ - Ren.

Lion je bio apsolutni favorit protiv drugoligaša Valensijana, ali gosti su mogli više da žale što nisu na poluvremenu vodili. Sirin Dukure je u 39. minutu postigao pogodak, ali je sudija Stefani Frapar ponmištila gol posle gledanja VAR snimka zbog faula. Nemanja Matić je dirigovao igrom Liona, ali Numah u Mangala su prokockali dve lepe prilike u uvodnih desetak minuta meča.

VAR nije bio na strani gostiju, ali jeste u 50. minutu na strani Liona. Sudija mis Frapar je procenila da su gosti napravili faul za najstrožu kaznu, a Aleksandre Lakazet je rutinski realizovao penal za vođstvo Liona.

Osetili su domaćini da se meč lomi, na pas Saida Behrame iskusni Lakazet je postigao i drugi gol i meč je rutinski priveden kraju.

 

 

Gift Orban je samo pečatirao pobedu i plasman u finale, mada je imao još dve situacije da trijumf učini ubedljivijim jer su se gosti upotpunosti predali.

Kup Francuske, polufinale

Utorak

Lion - Valensijan 3:0 (0:0)
/Lakazet 51 pen, 57, Orban 75/

Sreda

PSŽ - Ren 21.10