Vesti iz fudbala

Poraz mlade reprezentacije Srbije, Italijani kaznili greške u odbrani

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.03.2023 20:01
Poraz mlade reprezentacije Srbije, Italijani kaznili greške u odbrani MN Press

Mlada selekcija Srbije poražena je od Italije rezultatom 0:2 (0:1) u prijateljskoj meču odigranom u Bačkoj Topoli.

Izabranici Gorana Stevanovića u okviru priprema za kvalifikacije na Evropsko prvenstvo igrača do 21 godine koje počinju u septembru namerili su se na  spremniju i dve godine stariju slekciju "azura". Nakon nabečenih lopti u petercu, napadač Samjuele Mulatijeri bio je brži od odbrane "orlova" i posalo loptu u mrežu.

Italijani su tokom meča stvorili povoljnije prilike, dva zicera u prvom delu imao je Tomaso Baldanci. U prvoj sirtuaciji sjanom intercvencijom pogopdak je sprečio golman Filčip Srtankovioć, amlo kasnihje, bakldanci je nakon driblingha imao čistui siticaiju, ali je poožrtvonaom intervencijom šut izblokirao Andrehj Đurić.

 U 53. minutu korner sa desne strane izveo je Espozito, štoper Andrea Karboni je zahvatio loptu, a na drugoj stativi Mulatijeri je sjajno reagovao glavom i udarcem iskosa je sproveo u mrežu - 0:1.  

Karboni je dva minuta kasnije odlično skočio na nabačenu loptu Espozita sa leve strane, šutirao je glavom, a prečka sačuvala mrežu "orlova".

Dobro su kombinovali gosti po desnoj strani u 66. minutu, Alesandro Zanoli je centrirao, na loptu reagovao Gaetano Orisatnio i prosledio je do Mulatijerija koji je bio brži od odbrane Srbije i postavio konačnih 2:0. 

SRBIJA: Filip Stanković - Petković (Đurasović), Đurić, Drezgić, Rogan - Lučić (N. Mituljikić), Nikola Stanković (Knežević), Lazar Mićić (Ergelaš), Miladinović (Vasiljević), Ratkov (Hrstić), Mitrović.

ITALIJA: Kaprile - Karboni, Viti, Ruđeri - Pjeroci (Parisi), Zapeli (Oristanio), Esposito, Kasadei, Galo (Zanoli), - Baldanci (Kolombo), Multijeri.