Vesti iz fudbala

Dragan Stojković nakon poraza: Sjajan trening, ali za Rusiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.03.2024 21:20
Selektor Srbije, Dragan Stojković Profimedia
Selektor Srbije, Dragan Stojković

Fudbalska reprezentacija Srbije je poražena u prijateljskom susretu protiv Rusije 4:0 (2:0) na "VTB Areni". Jedan od glavnih razloga za to bio je crveni karton Milana Gajića u 19. minuta, ali čak i i ako se to uzme u obzir, "orlovi" nisu dobro izgledali na terenu.

Nije imao čime ni da bude zadovoljan selektor Dragan Stojković. On je izjavio kako je ovo bio dobar trening,  ali za reprezentaciju Rusije.

"Igrali smo dobro u prvih 20 minuta. Bio je ovo sjajan trening, ne za nas, već za Ruse. Ipak, ako nam je suđeno da izgubimo, onda je bolje da to bude u ovakvom susretu", izjavio je Stojković.

 

 

Rusija je iskoristila brojčanu prednost, a selektor Srbije smatra da je crveni karton bio preoštra kazna.

"Kažnjeni smo dva puta - crvenim kartonom i penalom. Mislim da bi žuti karton bio dovoljan za prijateljsku utakmicu. Žao mi je što je ova odluka doneta, uništila je igru. Navijači su videli samo rusku reprezentaciju. Nastavljamo da se spremamo za Evropsko prvenstvo i boplje je da, ako već gubimo, to bude u prijateljskoj utakmici. Šteta što nismo dali gol, iako smo imali prilike", zaključio je Stojković.

Srbija će imati priliku da popravi utisak u novom prijatelskom duelu sa reprezentacijom Kipra za četiri dana. "Orlovi" će gostovati u Larnaki, a meč ćete moći da pratite u direktnom prenosu na TV Arena sport.