Vesti iz fudbala

Da nismo osvojili Mundijal povukao bih se iz reprezentacije, ali i dalje sam tu: Mesi pričao o planovima za budućnost

komentari (0)

Autor: Konstantin Radulović

27.03.2024 10:59
LIonel Mesi Guliver/AP Photo/Pavel Golovkin
LIonel Mesi

Da fudbaleri Argentine nisu uspeli da u Kataru ostvare dugogodišnji san svojih navijača i osvoje titulu svetskih šampiona, Lionel Mesi više ne bi nastupao za nacionalnu selekciju.

Ovu tvrdnju izneo je zvanično najbolji fudbaler sveta koji je gostujući u jednom potkastu istakao da i dalje uživa u fudbalu, a kada se više ne bude tako osećao onda će se povući.

"Osvajanje Svetskog prvenstva u Kataru je belo nešto neverovatno. To je bio magičan trenutak za nas reprezentativce, naše porodice, ali i sve navijače Argentine. Da kojim slučajem nismo uspeli da pobedimo Francusku i da smo još jednom ostali bez titule svetskih šampiona, sigrno više ne bih igrao za nacionalni tim. Na sreću, uspeli smo i tu sam da pomognem koliko mogu", rekao je Mesi.

 

 

Argentinac će u junu napuniti 37 godina, mnogi su skloni tvrdnji da je aktuelna sezona u Interu iz Majamija njegova poslednja u karijeri, ali on ne misli tako.

"Ne znam zaista da li ću igrati još ili ne. Uopšte se ne opterećujem toime koliko imam godina, već je jedino merilo ono šta pružaš na terenu. Ukoliko budem osetio da više ne uživam u fudbalu i da ne mogu da pomognem ekipi za koju igram, onda ću se sam povući. Vrlo sam samokritičan, znam kad odigram dobro i kad odigram loše, pa nije potrebno da mi to govori neko sa strane", rekao je Mesi i dodao:

"Svestan sam i da više ne mogu da igram na način na koji sam to nekada radio. Ali, sada sam iskusniji, manje se trošim na terenu, znam šta treba, a šta ne treba da radim. Tako da još ne razmišljam o kraju karijeri, a jop manje o tome šta ću raditi kad odem u penziju. Ima vremena za to, sada želim da užima u trenutku  jer radim ono što volim i što me ispunjava".