Vesti iz fudbala

Argentina bez Mesija ne bi igrala ni četvrtfinale SP: Čeferin još jednom nahvalio igrača PSŽ

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.04.2023 09:32
Argentina bez Mesija ne bi igrala ni četvrtfinale SP: Čeferin još jednom nahvalio igrača PSŽ Tanjug/AP Photo/Gustavo Garello

Da u svojim revodima nije imala Lionela Mesija Argentina ne da ne bi bila šampion sveta, nego na nedavno završenom Mundijalu u Kataru ne bi uspela da se plasira ni u četvrtfinale, tvrdi predsedik UEFA Aleksander Čeferin.

Prvi čovek evropskog fudbala, koji je pre nekoliko dana dobio novi četvorogodišnji mandat, takođe, smatra da je fudbaler PSŽ-a zaslužio da konačno osvoji ovaj trofej.

"Uveren sam da bez Mesija Argentina ne bi stigla do četvfinala Svetskog prvenstva u Kataru. Kada god igrači ove reprezentacije nisu znali šta će sa lioptom oni bi je dali njemu. On je fenomenalan, može sam da reši meč i tako je bilo. Imali smo prilike da gledamo epsko finale u Kataru, a Argentina je bila bolja od Fransuke", rekao je Čeferin.

Kapiten selekcije Argentine je u Kataru odigrao sedam mečeva za nacionalni tim, postigao isto toliko golova, tri puta asistirao saigračima, a na kraju je, nakon pobede nad Francuskom 4:2 posle izvođenja penala, dobio nagradu za najboljeg igrača turnira.