Vesti iz fudbala

"Afera Superkup" u Španiji: Rubijales iz Dominikane tvrdi da je nevin, vraća se 6. aprila

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.03.2024 13:04
Luis Rubijales ističe da je nevin Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Luis Rubijales ističe da je nevin

Za Luisom Rubijalesom, bivšim čelnikom FF Španije izdaće se poternica ako se dobrovoljno ne vrati u zemlju, jer se nalazi među osumnjičenima iz vrha Saveza da je učestvovao u nedozvoljenim radnjama prilikom sklapanja posla oko organizacije Superkupa Španije u Saudijskom Arabiji.

Španske vlasti su juče privele pet osoba radi saslušanja u vezi "slučaja Superkup", ali su iz Rubijalesove kuće izneli svu dokumentaciju jer se on nalazi u Dominikanskoj republici.

"Iznenađen sam. Ništa nisam uradio loše, niti znam bilo šta o tome šta se istzražuje. Kada me budu pitali, odgovoriću na sve.Nemam šta da krijem, što se pre izjasnim to bolje za mene. Biću na raspolaganju od 6. aprila", potvrdio je Rubijales za "Marku".

 

 

Centralna operativna jedinica Španije, te Civilna garda, zajedno sa EUROPOL-om, juče je pretresla sedište FF Španije, kuću Luisa Rubijalesa, kancelariju na stadionu "La Kartuha" u Sevilji, 11 domova. "Slučaj Superkup" se istražuje, slede ispitivanja.

Oglasila se i FIFA samo sa potvrtdom da prati sva dešavanja, a sve zbog kandidature Španije i Portugalije za organizaciju SP 2030. godine. Ova afera nikako ne ide na ruku Špancima.