Vesti iz fudbala

Haos u Kraljevskoj federaciji Španije: Ima uhapšenih, bivši predsednik van zemlje, pretpostavlja se da je u Dominikani

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.03.2024 14:17
Kraljevska fudbalska federacija Španije Profimedia
Kraljevska fudbalska federacija Španije

Centralna operativna jedinica Civilne garde Španije pretražuje Kraljevsku fudbalsku federaciju (RFEF) povodom navodnih neregularnih ugovora u poslednjih pet godina. Tom prilikom izvršeno je i nekoliko hapšenja, javili su izvori "Marke" iz fudbalske federacije.

Operaciju vodi Osnovni sud iz Madrida, u koordinaciji sa Tužilaštvom za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala. 

U okviru ove akcije, agenti Centralne operativne jedinice su u sredu izvršili pretrese i hapšenja u nekoliko španskih provincija, a sve po osnovu tužbe koju je 30. maja 2022. godine podnelo Udruženje za transparentnost i demokratiju u sportu.

 

 

Reč je o radnjama u vezi sa poslovnom korupcijom, malverzacijama administracije i pranjem novca. 

Planirano je više desetina pretresa u privatnim kućama i sedam hapšenja, pored sudskih zahteva različitim javnim i privatnim subjektima. Prvostepeni sud takođe počeo istragu i oko transfera Superkupa Španije u Saudijsku Arabiju, koji je potpisao tadašnaji predsednik saveza Luis Rubijales sa biznismenom i bivšim fudbalerom Đerarom Pikeom.

Ne zna se gde je Rubijales, "El Mundo" ga našao u Dominikani

Profimedia

 

Kako prenosi "La Sekta", jedna od adresa koju agenti UCO-a pretražuju je kuća u Granadi Luisa Rubijalesa, a on se trenutno nalazi van Španije i prema informacijama kojima raspolaže "El Mundo" boravi u Dominikanskoj Republici.