Vesti EURO 2024

Mijatović gost FSS u Moskvi: Osećam da će EURO 2024. biti pravi za Srbiju

komentari (0)

Izvor: Tanjug

20.03.2024 20:08
Predrag Mijatović MN Press
Predrag Mijatović

Predrag Mijatović je gost Fudbalskog Saveza Srbije u Moskvi nmma prijateljskoj utammici protiv Rusije (četvrtak, 18.00, TV Arena 1 Premium), pa je taj poovod iskorišćen za malu analizu mogućnosti nacionalnog tima na EURO 2024. godine.

"Da mi je neko te 2000. rekao da će reprezentacija čekati 24 godine na novi plasman na Evropsko prvenstvo ne bih verovao" rekao je nekadašnji jugoslovenski reprezentativac za sjat FSS.

Generaciju koju predvodi selektor Dragan Stojković Piksi može u Nemačkoj da uradi i nešto više, smatra Mijatović.

"To je zaista dug period, ali je Piksi prvo odveo reprezentaciju na Svetsko prvenstvo, što je bitno i pozitivno, a zatim i na Evropsko prvenstvo. To je dobar ciklus, povezana dva velika takmičenja, a apsolutno sam siguran da tu nije kraj. Nadam se da je ekipa kadra da uradi našto i imam osećaj da će ovo Evropsko prvenstvo biti pravo za Srbiju". 

 

 

Selekcija nekadašnje Jugoslavije poslednji meč na EURO odigrala je protiv Holandije i doživela debakl (6:1).

"Bili smo dobar tim, dobra generacija, ali su nas sačekali ti Holanđani, kao i na Svetskom prvenstvu kada sam promašio penal. Hteli smo da se na Evropskom prvenstvu revanširamo, ali su nas tada baš deklasirali. Srbija je sada u komplikovanoj grupi, jer su sve grupe komplikovane, ali smatram da može da prođe bez problema grupnu fazu, a kasnije je sve moguće", poručio je Mijatović i posebno naglasio da je za Srbiju sjajno što ima vrhunske napadače - Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luku Jovića.