Vesti iz fudbala

Dragan Stojković: Utakmica sa Rusijom odlična priprema za Euro

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

20.03.2024 16:22
Selektor Srbije, Dragan Stojković MN Press
Selektor Srbije, Dragan Stojković

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković, govorio je na konferenciji za medije pred prijateljski meč koji će "orlovi" odigrati protiv Rusije.

Selekcije Srbije i Rusije odmeriće snage u četvrtak od 18.00 (TV Arena 1 Premium) na stadionu Dinama iz Moskve.

Stojković je po dolasku u Moskvu rekao tamošnjim medijima da je FSS bez mnogo razmišljanja prihvatio da odigra meč sa Rusima.

"Saznali smo za ponudu Rusa o odigravanju meča odmah nakon žreba za Evropsko prvenstvo u Hamburgu, u decembru još. Nismo imali ni najmanje dileme da li da prihvatimo ponudu. Ova utakmica biće dobra priprema za Euro", rekao je "Piksi".

Upitan je selektor Srbije i kako su on i njegovi izabranici prihvaćeni u Moskvi.

"Normalno, sve je pod kontrolom, nema ničeg neobičnog".

Podsećanja radi, ovo će biti prva prava provera za selekciju Rusije, koja je pod sankcijama usled sukoba te zemlje sa Ukrajinom.

O sutrašnjem rivalu Stojković je rekao:

"Selektor Karpin forsira moderan stil fudbala u sistemu 4-3-3. Pretpostavljam da neće menjati ništa. Očekuje nas teška utakmica i trudićemo se da neke naše varijante isprobamo. Rusiju smatram izuzetno kvalitetnom ekipom. Timski su odlični, a imaju i neke zaista izvaredne individualce".

"Orlovi" će usled povreda ili obaveza nekih stalnih članova reprezentacije biti u kombinovanom sastavu.

"Imamo problem što Vlahović nije ovde, ni Milenković nije sa nama. Ali imamo i igrače koji će da uskoče. Nisam opterećen rezultatom, ali i te kako želim da vidim tim koji mora da bude na visokom nivou. Upravo iz razloga onoga što nas čeka u Nemačkoj na Evropskom prvenstvu".