Vesti iz fudbala

"Orlovi" krenuli u Rusiju: Selektor Stojković najavio promenu formacije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.03.2024 08:55
Fudbaleri Srbije krenuli u Moksvu na prijateljski meč protiv Rusije MN Press
Fudbaleri Srbije krenuli u Moksvu na prijateljski meč protiv Rusije

Najbolji fudbaleri Srbije otputovali su u Rusiju, gde ih u četvrtak na stadionu Dinama iz Moskve očekuje prijateljski susret protiv tamošnje selekcije.

Selektor Dragan Stojković če ovaj duel, kao i onaj protiv Kipra koji je na programu u ponedeljak, 25. marta iskoristiti za isprobavanje taktičkih varijatni pred poečatk Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Odlični stručnjak se uočo ovih susreta suočio sa povredama nekolicine igrača, a poslednji od njih je Nikola Milenković koji se vratio u Italiju, pa je za očekivati da šansu dobiju neki igrači koji do sada nisu bili u provm planu.

 

 

"Polemika oko toga da li Srbija može ili ne sa trojicom, sad ćemo probati sa četvoricom pozadi, pa ćemo videti kako će to da izgleda. Da li će to biti 4-3-3, ili 4-2-3-1, videćemo. Sistem se gleda sa tri linije ne u četiri, da podsetim one koji ne znaju sve, ostali su podsistemi. Ima dosta igrača koji su odigrali puno minuta, svaku utakmicu, ali ima i onih koji nisu bili na zadovoljavajućeim nivou sa minutažom", rekao je selektor Stojković na poslednjoj konferenciji za medije i dodao:

"Idemo da ostavimo dobar utisak u Moskvi i da pokušamo da pobedimo, jer nam to donosi samopozdanje. Radimo na taktičkim stvarima i zato mi je žao što nema Ristića i Terzića, ali ćemo naći zamenu. Gajić nije slučano pozvan. Ono što sam pratio u prvenstvu Rusije to deluje dosta dobro. Poznati su nam svi  igrači nisu pali sa marsa, a dobiće šansu. On će igrati desno, a ne levo gore kao u klubu."

Meč u Moskvi na programu je u 18.00 časova na stadionu Dinama, a direktan prenos obezbeđen je na kanalu TV Arena 1 Premium.