Vesti iz fudbala

Zdjelar i Gajić spremni da se dokažu u "svojoj" Moskvi: Dobra partija protiv Rusije otvara vrata EP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.03.2024 11:35
Fudbaleri reprezentacije Srbije FSS
Fudbaleri reprezentacije Srbije

Fudbalski reprezentativci Srbije odradili su u ponedeljak uveče prvi trening od vođstvom selektora Dragana Stojkovića pred dve kontrolne utakmice protiv Rusije i Kipra, a sve u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo.

Iskusni stručnjak je odlučio da za pomenute duele koji su na programu u četvrtak u Moskvi, odnosno ponedeljak na Kipru, uz direktne prenose na TV Arena sport, pruži priliku i dvojci prvotimaca moskovskog CSKA - Saši Zdjelaru i Milanu Gajiću.

"Drago mi je da sam ponovo ovde, veliko je zadovoljstvo i privilegija biti u reprezentaciji. Srećan sam što sam ponovo tu i što mogu da branim boje naše države. Dugo nisam bio u reprezentaciji, sigurno da želim da pokažem selektoru da mi je mesto ovde. Igram u CSKA i nadam se da ću opravdati očekivanja", rekao je Zdjelar na početku razgovora za sajt Fudbalskog saveza Srbije i dodao:

"Prema mojim informacijama stadion je već rasprodat, mnogo naših ljudi koji žive u Moskvi žele da dočekaju našu reprezentaciju, pitali su me za karte, ali to je sada nemoguća misija. Šalio sam se sa saigračima iz CSKA i rekao im da ne bih voleo da budem u njihovoj koži kad ih napadne Aleksandar Mitrović. Sve su to neke naše interne šale. Mnogo nas poštuju, prate igre naših igrača u evropskim ligama, imaće veliki motiv, sigurno da jedva čekaju da izađu na teren."

FSS

Selektor Dragan Stojković u razgovoru sa fudbalerima Srbije

 

Nekadašnji fudbaler Partizana je do sada tri puta oblačio dres seniorske reprezentacije, jednom protiv Izraela, a čak dva puta protiv selekcije zemlje u kojoj trenutno igra.

"Protiv Rusije sam ulazio na teren pred kraj meča, ostvarili smo tada remi i pobedu, bilo bi lepo da sada ponovo ostvarimo pobedu. Njima će ovo biti najjača provera u poslednje vreme, praktično od trenutka kada se nalaze pod sankcijama zbog kojih ne mogu da igraju u evropskim takmičenjima. Za ovaj meč su pozvali sve najbolje što imaju i siguran sam da će biti jako motivisani da se u ovom meču pokažu u najboljem svetlu", rekao je Zdjelar.

I Milan Gajić blista u dresu moskovskog CSKA, ističe se golovima i asistencijama, bez obzira što ne igra na svojoj primarnoj poziciji densog beka.

"Ovo mesto u meni budi uvek neke posebne emocije i volim što sam ovde u Staroj Pazovi. Želim da dam svoj maksimum i iskoristim priliku. Naravno, bliži se Evropsko prvenstvo, svaki sportista teži tome da bude učesnik najvećih takmičenja, pa tako i ja. Ne opterećujem se, idemo korak po korak, videćemo šta donosi budućnost. Poslednjih šest meseci igram više na levoj nego na desno, ali svi znamo da sam ja izvorno desni bek, da igram po desnoj strani, ali dobro se snalazim, Bogu hvala, i na levoj strani. To mi otvara neke druge mogućnosti, jer verujem da svaki trener, selektor voli da ima igrače koji mogu da odgovore na više pozicija i to daje svima neku mogućnost da imaju prostora za veći izbor", rekao je Gajić.