Vesti EURO 2024

Englezi predstavili dresove za Euro 2024: Protiv Srbije će igrati u neobičnim bojama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.03.2024 10:56
Fudbaleri Engleske na treningu Tanjug/AP Photo/Abbie Parr, File
Fudbaleri Engleske na treningu

Fudbalski savez Engeleske (FA) objavio je kako će izgledati novi dresovi ove reprezentacije za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Kako je saoptšeno, dizajn je napravljen u saradnji sa kompanijom Najk i pored fudbalera nosiće ih ženska nacionalna reprezentacija Engleske, kao i paraolimpijski tim koji će nastupati na Igrama u Parizu.

U mečevima koje fudbaleri sa ostrva budu igrali kao domaćini, nosiće skroz bele dresove i iste takve štucne, dok će šortsevi biti plave boje.

 

 

Što se gostujućih mečeva tiče, spremljeni su specijalni ljubičasti dresovi, koji zapravo treba da predstavljaju mešavinu plavih i crvenih kompleta opreme koju su bili zastupljeni u prošosti. Sa strane će biti sedam razlilitih boja, a na kragni će biti iscrtana zastava Svetog Đorđa.

Ono što je posebno interesantno je to da će prvi zvaničan meč u ovim novim dresovima reprezentativci Egleske odigrati 16. juna u Gelzenkirhenu, kada je na programu duel protiv selekcije Srbije za koji su karte već rasprodate, a na tom susretu "orlovi" su nominalni domaćini.