Vesti iz fudbala

Milošević saopštio spisak za baraž protiv Ukrajine: Uveren je da BIH može da ode na EP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.03.2024 11:52
Savo Milošević na konferenciji za medije selekcije Bosne i Hercegovine NSBiH
Savo Milošević na konferenciji za medije selekcije Bosne i Hercegovine

Fudbaska reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće 21. marta na stadionu "Bilino Polje" prvi meč baraža za prolaz na Evrosko prvenstvo u Nemačku protiv Ukrajine, a ukoliko na tom susreu budu ostvarila pozitivan rezultat narendi rival će joj, na stadionu "Grbavica" u Srajevu, biti pobednik meča Izrael - Island.

Selektor Savo Milošević saopštio je spisak igrača na koje računa za te utakmice i tom prilikom je izjavio kako veruje da njegova ekipa ima kvalitet za prolazak dalje.

"Duboko sam uveren da je ovo nešto najbolje što Bosna i Heregocina trenutno ima. Znam da neće biti lako da prođemo Ukrajinu, ali verujem da hoćemo. Naš rival ima individualni kvalittet, to nije sporno, ali u karijeri sam video mnogo takvih ekipa kojima to nije pomoglo. Ovde se igra jedna utakmica i važno je kako igra ekipa", rekao je Milošević i dodao:

 

 

"Rezultati koje je smo ostvarivali u poslednje vreme nisu bili dobri, ali mi smo u tim mečevima imali problem sa povređenim igračima, što ja nisam želeo da potenciram kako ne bi ispalo da tražim alibi. a sada je situacija drugačija. Motivacija i želja igrača da što pre istrče na teren protiv Ukrajine su ogromne i na osnovu toga baziram optimizam."

Na spisku Save Miloševića se nalaze sledeći igrači:

golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić;

odbrana: Amar Dedić, Jusuf Gazibegović, Eldar Ćivić, Sead Kolašinac, Anel Ahmedhodžić, Adrian Leon Barišić, Dennis Hadžikadunić, Renato Gojković, Nihad Mujakić;

vezni red: Rade Krunić, Gojko Cimirot, Ivan Bašić, Benjamin Tahirović, Miralem Pjanić, Denis Huseinbašić, Haris Hajradinović, Amar Rahmanović;

napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Haris Tabaković, Nemanja Bilbija, Said Hamulić, Smail Prevljak, Dal Varešanović.