Vesti iz fudbala

Portugal je drugi nivo, nismo stizali ni faul da napravimo: Milošević utučen posle debakla

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.10.2023 10:28
Portugal je drugi nivo, nismo stizali ni faul da napravimo: Milošević utučen posle debakla Tanjug/AP Photo/Joao Matos

Nadali su se reprezentativci i navijači Bosne i Hercegovine čudu protiv Portugala, ali je nekadašnji evropski šampion predvođen Kristijanom Ronaldom ponizio tim selektora Sava Miloševića u Zenici 0:5.

Srpski stručnjak kojem je ovo bila tek druga utakmica na klupi nacionalnog tima BIH prihvatio je odgovornost za neuspeh i naglasio da je dosuđen penal već u trećem minutu meča umnogome odredio njegov dalji to.

"Verovatno sam najveći krivac za ovo sve što se desilo u ponedeljak uveče. Energetski i fizički nismo mogli parirati ekipi kakva je Portugal. To je drugi nivo fudbala, ali to nema veze s nama. Mi nismo bili na maksimumu, a ne mogu da kažem iz kojih razloga. Pre tri dana je to izgledalo dobro, a očigledno nemamo dovoljno energije za dve utakmice u tri dana i to je problem koji postoji na ovim prostorima”, rekao je Milošević.

Na pitanje kakav je bio plan igre za ovu utakmicu, rekao je da je, naravno, bilo drugačije nego za Lihtenštajn, što je bio njegov debi na klupi Bosne i Hercegovine.

"Naravno da je protiv Portugala bio drugačiji plan i drugačiji su bili zahtevi za igrače u odnosu na Lihtenštajn. No, sve se srušilo u 3. minuti kad je u pitanju model igre. Energetski nismo mogli. Jedna od glavnih stvari koju smo zacrtali je bila duel igra, a nismo stizali ni faul da napravimo. Nismo bili u situaciji doći do bilo kakve igre”, rekao je Milošević i dodao:

"Portugal je ubacio četiri-pet novih igrača, a oni su još bolji od ovih što su igrali pre tri dana. Dosuđen je penal na početku i onda to sve ode u ovom smeru. Koliko god je to bilo teško, momci su odigrali bolje drugo poluvreme i pokazali karakter. Portugal nije nivo na kojem mi možemo biti ovog momenta. Tu sam tek sedam dana i tek trebam da napravim analizu i da vidim šta možemo napraviti na idućim okupljanjima".