Vesti iz fudbala

Došao sam da odvedem Bosnu i Hercegovinu na EP: Miloševićevo prvo obraćanje kao slektora

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.09.2023 14:55
Došao sam da odvedem Bosnu i Hercegovinu na EP: Miloševićevo prvo obraćanje kao slektora MN Press

Ambicije novoizabranog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sava Miloševića su da sa "zmajevima" ode na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Taj posao neće biti ni malo lak, jer nacionalni tim ove zemlje ima svega šest osvojenih bodova iz isto toliko utakmica, što je sedam manje od drugoplasirane Slovačke, ali novi selektor je uveren da može da ispuni taj cilj.

"Došao sam ovde samo iz sportskih razloga. Možda će da zvuči pomalo arogantno, ali mislim da mogu da odvedem reprezentaciju na Evropsko prvenstvo, Put je težak, neće biti lako, ali moramo odmah da počnemo da radimo na njegovom ostvarivanju. Kvalifikacije jesu teške, naša su šanse male, ali tu je baraž i kroz njega možemo da dođemo do Nemačke", rekao je Milošević.

 

 

Nekadašnji trener Partizana je već danas saoštio spisak kandidata za naredne utakmice nacionalnog tima i najavio šta očekuje od njih.

"Dugo sam u fudbalu i sve što sam naučio je da kvalitet nije dovoljan, već da morate da se borite. Samo one ekipe koje su davale maksimum i borile se i preko svojih mogućnosti su uspevale da ostvare rezultat. Verujem da mogu da napravim nešto i sa svojim stručnim štabom ću dati sve od sebe da to ostvarim. Promenio sam mnogo funkcija u Partizanu i Fudbalskom savezu Srbije i sa svake sam otišao sam, niko me nije oterao. Tako ću i odavde otići ako budem video da ne mogu", naglaiso je Milošević.

Na njegovom spisku se nalaze:

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić.

Odbrana: Anel Ahmedhodžić, Adnan Kovačević, Adrian Leon Barišić, Sead Kolašinac, Amar Dedić, Jusuf Gazibegović, Dennis Hadžikadunić, Eldar Ćivić.

Vezni red: Amir Hadžiahmetović, Rade Krunić, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Benjamin Tahirović, Miroslav Stevanović, Dal Varešanović, Almedin Ziljkić, Ivan Bašić, Amar Rahmanović.

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Luka Menalo, Said Hamulić i Nemanja Bilbija.