Vesti iz fudbala

Bajern ponovo neprijatno iznenadio, hrabri Frajburg izborio bod protiv šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.03.2024 22:49
Zabrinuti Tomas Tuhel i Hari Kejn Tanjug/Tom Weller/dpa via AP
Zabrinuti Tomas Tuhel i Hari Kejn

Fudbaleri Bajerna ponovo su rastužili svoje navijače, budući da su u 24. kolu Bundeslige remizirali sa Frajburgom 2:2 (1:1).

Domaćini sa jugozapada Nemačk epoveli su u 12. minutu kada je Nikolas Hofler asistirai za Kristijana Guntera, koji je najavio novi neuspeh Bavaraca.

Ipak, Bajern je uspostavio kontrolu nad utakmicom i u 35. minutu poravnao na 1:1, a strelac je bio talentovani Matis Tel, koji je sa ivice šesnaesterca bio i više nego precizan.

Bajern je slično igrao i u drugom poluvremenu, ali je bedem Frajburga probio tek u 75. minutu kada je Džamal Musijala pokazao svoj kvalitet i posle savršenog solo prodora loptu posloa iza čuvara mreže domaćina, Noe Atubole.

 

 

Tomas Tuhel je odlučio da se povučem umesto Musijala ušao je štoper, Dajot Upamekano, ali je to mo
da i koštalo aktuelnog šampiona pobede.

Naime, u 87. minutu na odbijenu loptu natrčao je Lukas Holer i poslao je neodbranjiv udarac iza leđa legendarnog Manuela Nojera, koji nije imao nikakve šanse.

Bio je ovo četvrti od poslednjih pet mečeva u kojima Bajern nije upisao pobedu i deluje da titula polako odlazi u ruke Bajera iz leverkuzena, dok Frajburg nastavlja svoju borbu za šesto mesto, poslednje koje vodi u Evropu.

Standings provided by Sofascore