Vesti iz fudbala

Ljorente kritičan posle eliminacije Atletika: Olako smo primali golove

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.03.2024 11:15
Markos Ljorente, vezni igrač Atletiko Madrida Tanjug/AP Photo/Patrick Post
Markos Ljorente, vezni igrač Atletiko Madrida

Tresao se novi "San Mames" od pesme i pokliča navijača Atletik Bilbaoa, jer su njihovi ljubimci na krilima braće Injakija i Nika Vilijamsa igrom, na kraju i rezultatom deklasirali Atletiko Madrid 3:0 i plasirali se 40. put u finale Kupa kralja, gde će se u aprilu boriti sa Majorkom za 24. trofej ovog takmičenja.

Prepoznatljivost igre Atletiko Madrida u poslednjoj deceniji od kako ih vodi Dijego Čolo Simeone, a odnosi se na agresivnost, taktičku odgovornost u defanzivi jednostavno nije postojala. Kao da je nisu ni poneli iz Madrida. Vezni igrač Markos Ljorente bio je kritičan prema sebi i saigračima.

"Razočarani smo. Radovali smo se utakmici, ali primili smo olako dva gola iz dva napada a posle toga je bilo teško preokrenuti. Snaga u polju te natera da postigneš iline postigneš gol, a mi moramo brzo da pronađemo rešenja, od napadača do defanzivaca. Odbrana počinje od napadača, moramo da budemo koncentrisaniji, da se vbiše ispomažemo na terenu i da se na kraju okrenemo tim detaljima u igri koji nedostaju", rekao je Ljorente za "Marku".

Atletiku ostaje sada Primera La Liga da ispuni cilj i obezbedi plasman u UEFA Ligu šampiona jer ih Atletik Bilbao i u tok takmičenju pritiska i duva za vrat. Za desetak dana "jorgandžije" čeka i revanš osmine finala UEFA Lige šampiona protiv Intera. Prvi meč na "Đuzepe Meaci" su izgubili 0:1.

"Duel sa Interom je za nas veoma važan. Međutim, prvo moramo da uradimo sve što je do nas u Primeri La Ligi, a zatim da se posvetimo tom duelu i pokušamo da odemo dalje", zaključio je Ljorente.

Trener Dijego Simeone, inače vrele argentinske krvi, pokušao je da oda utisak čoveka koji nije zabrinut.

"Samo mirno. Mi ostajemo smireni, postojali su neki momenti, ali mi verujemo u naš tim. Nastavljamo sa radom i težnjom da sezonu u primeri završimo u zoni UEFA Lige šampiona", rekao je Simeone.

Mediji u Španiji ističu da je glavni uzrok pada u igri povreda Antoana Grizmana, bez koga, očigledno je, ovaj tim nema ni vođu na terenu.