Vesti iz fudbala

Kup Kralja na Areni: Atletiko cilja finale, uzda se i u tradiciju protiv Bilbaoa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.02.2024 12:33
Igrači Atletiko Madrida Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Igrači Atletiko Madrida

Atletiko Madrid od 21.30 časova (TV Arena 1 Premium) dočekuje Atletik Bilbao u prvom polufinalnom meču Kupa Kralja. Pošto su eliminisali Barselonu i Real, nema sumnje da su večerašnji rivali i kandidati da 30. aprila u finalu podignu pobednički pehar. Samo, nesreća po njih je što jedan mora da se oprosti krajem februara od tog cilja.

Atletiko čeka 11 godina i na finale i na pehar Kupa kralja. Bilbao je u tom periodu tri puta gubio finala, a još toliko puta nije imao sreće posle poslednjeg pehara u kupu podignutog 1984. godine, inače tada 23. u klupskoj istoriji.

Baskijcima uglavnom ne prija dolazak u Madrid jer na "Vandi Metropolitano" nikad nisu pobedili, dok su na "Visente Kalderonu", starom stadionu Atletika, slavili poslednji put 30. januara 2011. godine u Primeri kada je bilo 2:0.

Poslednji put u Kupu kralja dva Atletika igrala su u sezoni 2013/14. Madriđani su slavili 1:0 na svom terenu, a zatim 2:1 u revanšu.

Što se večerašnmjeg meča tiče, Azpilikueta, Lemar, Vitolo i Himenez su van stgroja kod domaćina iz Madrida, dok je samo Niko Vilijams neizvestan kod gostiju.

Kup kralja, prvi mečevi polufinala

utorak

Majorka - Real Sosijedad 0:0

revanš 27. februara

sreda

Atletiko Madrid - Atletik Bilbao 21.30 (TV Arena 1 Premium)

revanš 29. februara