Vesti iz fudbala

Bajern doplatio i dobio odmah Brajana Saragosu iz Granade

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.02.2024 20:08
Brajan Saragosa Tanjug/AP Photo/Fermin Rodriguez)
Brajan Saragosa

Bajern je u smiraj prelaznog roka napravio i treći zimski transfer, ugovor na pet i po godina potpisao je Brajan Saragosa. Krilni napadač španske Granade je trebalo na leto ove godine da pojača Bavarce, ali povreda Komana ubrzala je ceo proces pa je Bajern doplatio još četiri miliona evra na onih 13 koje je već dogovorio i doveo novog ofanzivca danas.

Saragosa je zadužio dres sa brojem "27" i nije krio oduševljenje što je šest meseci pre očekivanog postao deo bavarskog giganta.

"Oduševljen sam dolaskom u jedan od najvećih klubova sveta. Zahvalan sam i Granadi na provedenom vremenu u klubu, ostaće posebni u mom srcu. Nikad neću zaboraviti šta su uradili za mene. Osećam podršku od prvog koraka u Bajernu i jedva čekam da se priključim ekipi i dam svoj doprinos", istakao je Saragosa.

 

 

Sportski direktor Bavaraca Kristof Frojnd je objasnio kako je došlo do transfera na zimu:

"U fudbalu morate da budete fleksibilni, mi smo reagovali u skladu sa situacijom. U dogovoru tri strane veoma smo srećni što nam se Saragosa priključio sada, mislimo da će imati lepu budućnost u Bajernu".

Navijači Bajerna baš i ne pamte kada je klub doveo trojicu fudbalera bez nekog većeg pedigrea kao ove zime. Erik Dajer jeste engleski reprezentativac, ali je stigao iz Totenhema sa malom minutažom i lošom formom. Saša Boj, desni bočni Galatasaraja je plaćen čak 30 miliona evra i videćemo kako će se snaći u Bundesligi.