La Liga

Bajern usmeno nudio Barseloni 100 miliona evra za Ronalda Arauha

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.03.2024 14:50
Ronald Arauho u duelu sa Viktorom Osimenom iz Napolija AP Photo/Emilio Morenatti
Ronald Arauho u duelu sa Viktorom Osimenom iz Napolija

Barselona ima tri goruća problema pred letnji prelazni rok: da ubedi trenera Ćavija Ernandeza da se predomisli i ne ode, da se sa Sitijem i Atletikom dogovori oko otkupa Žoao Kansela i Žoao Feliksa i da produži ugovor sa Ronaldom Arauhom.

Ovaj poslednji problem možda ima i najveću neizvesnost jer je Bajern zimus usmeno, preko posrednika, poručio Barseloni da je spreman da plati 100 miliona evra za urugvajskog štopera. "Marka" je otkrila ove detalje iz kancelarije giganta sa "Kamp Nou", koji sa druge strane ne želi da se odrekne najvećeg oslonca u defanzivi.

Arauhu je ponuđen novi ugovor sa istekom juna 2029. godine, ali s obzirom na finansijsku situaciju u klubu, a moć Bajerna, jednog od retkih klubova u svetu koji svaku godinu završava u "debelom" plusu, ne sme da se uzima olako. Ako su potegli 100 miliona za Harija Kejna, i ako su dobro procenili kvalitet štopera, učiniće isto i za Arauha uz maksimalnu platu (25 miliona evra bruto). 

 

 

Katalonci u toj meri ne mogu da odgovore i sve će se svaliti na pleća igrača koga obožavaju navijači Barse jer na svakom meču daje 100 odsto. Predsednik Đoan Laporta je nedavno govorio o značaju da Arauho ostane i koliko je on važan u projektu aktuelnog, ali i nekog novog tima. 

U narednih mesec dana Barselonu očekuju jako važni dueli kako u UEFA ligi šampiona, gde se u četvrtfinalu sastaju sa Pari sen Žermenom, tako i u Primeri. Ceo ovaj ciklus završava se "El Klasikom" u Madridu gde bi potencijalno Katalonci mogli u direktnom duelu sa Realom da se uključe u borbu za titulu iako imaju osam bodova zaostatka posle 29 kola.