La Liga

Alfonso Dejvis je prelomio da na leto ide u Real Madrid

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.03.2024 21:25
Alfonso Dejvis nije prihvatio novi ugovor sa Bajernom Tanjug/Sven Hoppe/dpa via AP
Alfonso Dejvis nije prihvatio novi ugovor sa Bajernom

Bajern je pokušao sve da nagovori Alfonsa Dejvisa da produži ugovor koji mu ističe na leto 2025. godine, ali Kanađanin je doneo definitivnu odluku da se na leto preseli u Real Madrid i oproba se u Primeri La Ligi.

Na stolu između Bavaraca i kanadskog levog beka nije bilo mnogo opcija: ili novi ugovor, ali ne od 20 miliona evra bruto po sezoni ili prodaja na leto. Na kraju, kako upućeni novinar Florijan Pletenberg prenosi, Dejvis i njegovi agenti nisu prihvatili ponuđene uslove Bajerna i presekli da žele u Real Madrid.

Sada su na redu klubovi da se dogovore oko obeštećenja, ali pregovori Bajerna i Reala oko Dejvisa već su vođeni tako da obe strane znaju "dokle su došli". Pletenberg ima informaciju da Bajern planira zaradu između 50 i 60 miliona evra, a da Real nudi mnogo manje. Najgora solucija po Bajern je da Dejvis započne novu sezonu, jer će mu cena automatski pasti s obzirom na ulazak u poslednju godinu ugovora. Da se ne ponovo "slučaj Ridiger"...

 

 

Alfonso Dejvis (23) je ove sezone odigrao 28 mečeva u svim takmičenjima za Bajern uz gol i tri asistencije, a ukupno je od januara 2019, kada je stigao iz Vankuvera za 14 miliona evra, na 181 utakmici postigao devet golova uz 28 asistencija.