Vesti iz fudbala

Uli Henes potvrdio: Bajern i Liverpul rade da dovedu Ćabija Alonsa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.03.2024 19:45
Ćabi Alonso može da bira gde će nastaviti karijeru Tanjug/AP Photo/Roberto Pfeil
Ćabi Alonso može da bira gde će nastaviti karijeru

Trener Ćabi Alonso čini čuda sa Bajerom iz Leverkuzena. "Farmaceuti" ne samo što su očarali nemačku i evropsku javnost kvalitetom igre, posvećenošću, već su i jedina neporažena ekipa u TOP evropskih 5 liga u sezoni.

Velike zasluge pripisuju se nakadašnjem asu Sosijedada, Reala i Bajerna, koji je za minule četiri godine, koliko radin kao prvi trener, pokazao da je jedan od najperspektivnijih trenera na planeti. Zato su se "veliki" klubovi obrušili na njega, mediji već meseciuma pišu kako su Liverpul i Bajern "bacili oko" na njega, ali tek sada je stigla i zvanična izjava da je to i tačno.

"Klubovi poput Liverpula, Bajerna i Real Madrida rade na dovođenju Ćabija Alonsa. Dokazao je da može da bude trener za velike stvari i na duži period. Gotovo da nema trenera koji su na tom niovu, a da su slobodni, da nemaju posao ili se odmaraju", istakao je Uli Henes, počasni prednsednik Bajerna, za "Ran sport".

 

 

Jirgen Klop najavio je odlazak iz Liverpula na kraju sezone, isto je učinio, ali iz drugih razloga Tomas Tuhel u Bajernu. Ko će prvi do Ćabija Alonsa teško je pitanje jer ima ugovor sa "aspirindžijama" do juna 2026. godine. Zanimljivo je zašto je Henes pomenuo Real.

Naime, Karlo Anćeloti je produžio ugovor sa "kreljevskim klubom" do juna 2026. godine i neće ostajati duže, a Real Madrid radi na tome da ponudi Ćabiju Alonsu povratak na "Santijago Bernabeu" kao trener kada mu bude istekao ugovor sa Bajerom.

Sezone ulazi u završnu fazu posle ove pauze bzbog reprezentativnih obaveza, Bajer hita ka tituli u Bundesligi, favorit je za plasman u finale Kupa Nemačke, jedan je od glavnih kandidata i za osvajanje UEFA Lige Evrope.

Kad se spusti zavesa, znaće se gde će u natrednoj sezoni raditi Ćabi Alonso.