La Liga

Luku Modrića menja Nemac: Real kreće u oparaciju "Virc 2025"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.06.2024 10:48
Florijan Virc Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, Pool
Florijan Virc

Najmoćniji klub planete Real Madrid planira uvek nekoliko godina unapred, pa je prema izvorima iz Nemačke i Španije već započeo operaciju dovođenja Florijana Virca na leto 2025. godine. Sjajni nemački plejmejker Bajera iz Leverkuzena je tačno ono što profilno nedostaje Realu kada ga narednog leta napusti Luka Modrić.

Da li će se obistiniti priče da će na "Santijago Bernabeu" za 365 dana u paketu doći trener Ćabi Alonso i 21-godišnji nemački reprezentativac pokazaće vreme. Ali, neke naznake za to postoje: prvo ostanak Karla Anćelotija na klupi Reala još godinu dana, ali i odbijanje Ćabija Alonsa i Florijana Virca da već ovog leta unovče sjajnu sezonu sa Bajerom, ovenčanmu duplom krunom u Nemačkoj i finalom UEFA Lige Evrope.

 

 

I ne treba sumnjati da će Real doći do igrača koga su profilisali kao pravog, bez obzira što Bajer neće ni pričati za sumu manju od 100 miliona evra (vrednost igrača 130 miliona evra na Transfermarktu). Real je magnet za sve, Florentino Perez predsednik nad svim predsednicima i čovek za koga je reč "NE" samo motiv više da je pretvori u "DA", što se videlo u slučaju Kilijana Mbapea.

Ima Real fantastičan mladi vezni red sa Džudom Belingemom, Federikom Valverdeom, Eduardom Kamavingom, Oreljanom Čuamenijem, ali je ostao bez ideologa Tonija Krosa, koji je na vrhuncu i sa "kraljevskim" 15. trofejom UEFA Lige šampiona rešio da ode u penziju i sa samo Lukom Modrićem koji će uskoro zagaziti u petu deceniju života.

Zato im je potreban ovaj momak koji je na 49 mečeva ove sezone produkovao 18 golova i 20 asistencija, čije lopte imaju oči, a ideje koje ne mogu baš svi da shvate, ali mogu asovi poput Mbapea, Vinisjusa, Rodriga... Virc tek ulazi u fazu igračkog sazrevanja, a bolje mesto od dobijanja potpune igračke formiranosti ne može da nađe od "Santijago Bernabeua".