Vesti iz fudbala

ARENA NA KIPRU: Petrović poželeo "orlovima" da u Nemačkoj naplate sve pehove koji su pratili njegovu generaciju

komentari (0)

Autor: Vladimir Sukdolak

27.01.2024 15:43
Radosav Petrović MN Press
Radosav Petrović

Ekipa TV Arena sport koja se nalazi na Kipru, gde se većina srpskih superligaša sprema za prolećni deo sezone, bila je u subotu na kontrolnom meču koji su igrali Spartak iz Subotice i Železničar iz Pančeva. Istu utakmicu želeo je da pogleda i nekadašnji reprezentativac Srbije, Radosav Petrović.

Iskusni vezni fudbaler odlučio je da se u 34. godini skrasi na Kipru, gde sa uspehom već šest meseci nastupa za APOEL i trenutno je lider u šampionatu ove mediteranske zemlje.

"Zadovoljstvo mi je da vidim naše ljude i drago mi je što su srpski klubovi ove zime izabrali Kipar kao bazu za pripreme, a iznad svega mi je drago što je Partizan ovde", rekao je Petrović.

Za popularnog "Raća" Partizan je neizbežna tema.

"Još uvek nisam uspeo da odem da posetim crno-bele, to bi trebalo da uradim večeras. Partizan u nedelju igra utakmicu i mislim da ću uspeti i nju da odgledam, obećao sam sinu i ako mu ne ispunim tu želju 'probiće' mi glavu. Bitno mi je da ih pre toga posetim u hotelu i da provedemo malo zajedničkog vremena", rekao je Petrović.

Iako je godinama u pečalbi, Petrović koristi svaku priliku da isprati crno-bele, a neretko i da odgleda utakmicu bivšeg kluba. Odlično je upoznat sa svime što se događa u i oko Partizana.

"Pratio sam, naravno. Generalno gledam dosta utakmica, sve lige koje su mi dostupne i kada imam vremena. Stigao sam da pogledam Partizan i uživo u prvom delu. Kada se podvuče crta, posle za mene neočekivane eliminacije iz Evrope, verujem da mnogi ljudi, kao i ja, nisu imali prevelika očekivanja. Međutim, ekipa se podigla, ispostavilo se da su pojačanja bila prava i to je rezultiralo prvim mestom i pozicijom ispred Zvezde, od koje se mnogo više očekivalo u Evropi i domaćem prvenstvu. Verujem da su navijači zadovoljni i žao mi je što smo prosuli bodove pred kraj prvog dela, ali to je fudbal, ne može uvek da se pobeđuje. Nadam se da će pojačanja doneti kvalitet ekipi i da uspeti da zadrže prvo mesto", rekao je ljubimac Grobara.

MN Press

 

 

Odluka da posle brojnih klubova, od Premijer lige, preko Turske, Španije, Ukrajine i Portugala, izabere Kipar, ispostavila se kao prava.

"Izuzetno sam zadovoljan sa profesionalne i privatne strane na Kipru i u Apoelu. Srbi su dobrodošli ovde, Kiprani nas vole. Posle prvih šest meseci u klubu moram da budem zadovoljan, ima šest-sedam ekipa koje se bore za titulu, a za sada smo mi prvi. Ima još dosta da se igra, nekoliko utakmica do kraja regularnog dela, a posle nas čeka plej-of kada će se i rešiti pitanje šampiona."

Jedna od tema tokom razgovora sa Petrovićem bila je i reprezentacija Srbije, za koju je u periodu od 2009. do 2015. godine odigrao 44 utakmice i postigao dva gola. Igrao je na Mundijalu u Južnoj Africi, ali nikada nije imao sreće da se plasira na Evropsko prvenstvo.

"Moram reprezentaciji da čestitam što je uspela da veže odlazak na dva velika takmičenja. Igrali smo na Mundijalu i sada smo posle 24 godine opet na Evropskom prvenstvu. Različiti su komentari, priča se o kvalitetu grupe koju  smo imali, o nekim vanfudbalskim stvarima. Kao neko ko je preživeo sve to nekoliko puta, mogu samo da im poželim sreću i zdravlje, da im pružim podršku i nadam se da će uspeti da naprave iskorak na šampionatu. Možda i nije loše što idemo kao autsajderi, pogotovo što na Evropskom prvenstvu i sa jednom pobedom možemo do osmine finala. To je specifično takmičenje, u nekim segmentima možda i teže nego Svetsko prvenstvo. Optimista sam, poznajem dosta igrača i znam kakav je njihov odnos prema državnom timu i koliko motiva imaju. Imao sam dva kvalifikaciona ciklusa za EURO, u prvom mi se dogodila Italija i Đenova, a u drugom Albanija. Stalno su nas pratile neke kazne i suspenzije i žao mi je što nisam imao sreće da odem na EP, a nadam se da će ova generacija sve to naplatiti", podvukao je Radosav Petrović.