Superliga Srbije

ARENA NA KIPRU: Trio Partizanovih tinejdžera u Larnaki vreba šansu u prvom timu i razmišlja o Bragi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.01.2024 09:41
Tinejdžeri FK Partizan TV Arena sport
Tinejdžeri FK Partizan

Omladinci Partizana, napadač Dušan Jovanović, vezni fudbaler Mihajlo Petrović i defanzivac Milan Roganović, nalaze se sa prvim timom crno-belih na pripremama u Larnaki.

Za svu trojicu ovo su prve seniorske pripreme, ali, sudeći prema prikazanom na uvodnim treninzima i utakmicama, trio se ozbiljno nameće treneru Igoru Duljaju. Doduše, Jovanović je i ranije pokazao potencijal u najjačem timu kada je dobijao šansu u prvenstvu i Kupu, gde je i te kako pogurao "parni valjak" ka četvrtfinalu. Petrović se istakao sjajnim golom protiv Mladosti u kontrolnom meču, dok je Roganović iskoristio svaki od 45 minuta protiv Lučanaca.

Tinejdžeri Partizana izneli su za TV Arena sport utiske o pripremama sa prvim timom, ali i očekivanja u Ligi šampiona za omladince, jer ih već za dve sedmice čeka okršaj sa Bragom.

"Sve je u redu, ali istina je da se pripreme omladinaca i prvog tima razlikuju. Poprilično je teže, ali to smo i očekivali. Trudimo se koliko možemo i borimo se za svoje mesto. Za mene je počelo odlično, postigao sam gol… Moram da priznam, u tom momentu nisam ni bio svestan šta sam učinio, pa se nešto posebno nisam ni radovao", počeo je Petrović.

Milan Roganović nije bez iskustva u seniorskoj konkurenciji. Prvo je stekao nastupajući za crnogorsku Zetu. Ipak, za najjaču selekciju "parnog valjka" debitovao je na Kipru.

"Igor Duljaj mi je dao jasne zadatke na terenu. Trudio sam se da ispunim sve što mi je trener rekao, mislim da sam u tome uspeo. Najvažnije je da se borimo, jer samo tako možemo da ostanemo primećeni i da kroz dokazivanje na terenu zaslužimo šansu i u prvenstvenim utakmicama. Uostalom, zbog toga i jesmo ovde. Odigrao sam 45 minuta i zadovoljan sam", smeška se mladi Roganović.

Poziv da se priključi prvom timu na pripremama u Larnaki iznenadio je desnog beka sa statusom omladinskog reprezentativca Crne Gore.

"Pre šest meseci ni na kraj pameti mi nije bilo da ću danas biti ovde. Nisam očekivao da ću ići na pripreme sa prvim timom. Kada je stigao poziv osećao sam se sjajno, baš kao i sada na Kipru. Takođe smatram da je velika razlika između priprema omladinaca i prvog tima, ali sam ubeđen da ćemo sve izgurati baš onako kako treba. Isto tako, velika je razlika igrati za Zetu i Partizan, sada sam u jačoj konkurenciji, ima dosta kvalitetnijih fudbalera, ali samim tim i izazov je veći", dodao je 18-godišnji Podgoričanin.

Dušan Jovanović je najmlađi među trojicom debitanata. Za razliku od Roganovića i Petrovića, koji su postali punoletni prošle godine, napadač crno-belih će 18. rođendan proslaviti 15. februara. I pored toga, Jovanović ima nešto više iskustva u seniorskom timu od svojih vršnjaka.

"Nije to neko veliko iskustvo, igrao sam protiv Grafičara u Kupu", skromno podseća budući golgeter Partizana. O kakvom je potencijalu reč svedoči upravo i njegov nastup za prvi tim, kada se upisao u listu strelaca i dao veliki doprinos crno-belima da kasnije preko penala prođu u narednu rundu nacionalnog Kupa.

"Imao sam priliku da igram u Superligi i Kupu i to je jedina razlika u odnosu na drugare iz tima. Smatram da nije velika. Svi smo prvi put na pripremama i trudimo se da se pokažemo u najbolje svetlu. Ne bih da se ponavljam, razlika je velika u odnosu na ono što smo prolazili u mlađim kategorijama, moramo to da prihvatimo, da se naviknemo i da iskoristimo šansu", naglasio je Jovanović, koji na treninzima vodi žestoke duele sa Svetozarom Markovićem i Natanom Medinom.

"Uf, nije lako sa Svetom i Medinom, sa Saničaninom sam u istom timu na treninzima, pa ne mogu da kažem kako je protiv njega, ali sa prvom dvojicom je žestoko, fizički su baš spremni. Ali, dobro ide…", priznaje Jovanović.

Ni Petrović nema primedbi kada je reč o konkurenciji na sredini terena.

"Nije loše… Niko me do sada nije žargonski rečeno 'sklonio' na treningu. Ne bih rekao da me čuvaju, već da se ne dam", dodaje momak koji je rođen na Palama 2005, a u Partizanu je od 2017. godine.

Roganović može da igra na nekoliko pozicija – od desnog beka, preko štopera do zadnjeg veznog. Jednog protivnika na pripremama posebno ističe.

"Severina je dosta nezgodan fudbaler, nije lako protiv njega. Ima dobar dribling, brz je, veoma jak u duelu jedan na jedan", hvali saigrača Ragovanović.

 Veliko iskustvo sva trojica su stekli nastupajući u omladinskoj Ligi šampiona, gde će se crno-beli u narednoj rundi sastati sa portugalskom Bragom.

"Imao sam peh da protiv Krajove klub umesto mene registruje Mihajla Petkovića, tako da nisam igrao na svim utakmicama. Doživljaj je veličanstven i jedva čekam mečeve protiv Brage. U pitanju je odlična ekipa, prošli su grupu sa Realom i Napolijem i moraju da budu dobri", rekao je momak sa razornim i preciznim udarcem, što je dokazao protiv Mladosti iz Lučana u Larnaki.

I Roganović se priseća nastupa protiv Krajove i Šerifa u Ligi šampiona.

"Mislim da smo u oba duela bili dosta jači od rivala. Protiv Šerifa smo čak bili bolji i u Tiraspolju (0:2), ali su oni iz dve šanse dali dva gola dok mi nismo iskoristili naše prilike. U Beogradu je bilo daleko efikasnije, postigli smo pet golova i prošli. Sada nas čeka brz i jak protivnik, gledali smo već neke snimke Brage i verujem da ako damo sto odsto da možemo da prođemo u naredno kolo", optimista je Roganović.

Jovanović je siguran u trijumf protiv Portugalaca.

"Možemo i ubeđen sam da dobijamo Bragu, samo da budemo pravi. Nema potrebe da se brinete", i napadač crno-belih zrači optimizmom pred prvi meč koji se igra 7. februara.

Mladi fudbaleri često imaju i najveće ambicije. Crno-beli omladinci skromno i bojažljivo odgovaraju na pitanje gde bi voleli da budu za deset godina.

"Prvo bih voleo da debitujem za Partizan u takmičarskom meču. Neka sve ide kratkim koracima do velikog uspeha, ne znam šta može da bude, samo neka ide polako. Barselona mi je oduvek bila omiljeni tim i voleo bih jednog dana da igram za nju", rekao je Petrović, a sa njim je saglasan i kolega iz napada.

"I meni je cilj da se ustalim u prvom timu Partizana i da idem korak po korak", nadovezuje se Jovanović, dok Roganović skromno želi da se ustali na poziciji desnog beka.

Za kraj zajedničkog intervjua sva trojica uglas pozivaju navijače Partizana da dođu da ih podrže u utakmici protiv Brage i borbi za što veći plasman u omladinskoj Ligi šampiona.