Vesti iz fudbala

Liga Kup Engleske na Areni: Poslednja šansa da se Čelsi bori za trofej u sezoni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.01.2024 13:14
Liga Kup Engleske na Areni: Poslednja šansa da se Čelsi bori za trofej u sezoni Tanjug/AP Photo/Steven Paston/PA

Čelsi dočekuje Midlzbro (21.00, TV Arena 1 Premium) i mora da nadoknadi gol manjka iz prvog meča za plasman u finale Liga kupa Engleske koji je na programu 25. februara na stadionu "Vembli". Poslednja šansa da se izbori borba za neki trofej u sezoni ne sme da se propusti, kažu u Čelsiju koji večeras želi da nadmaši "Boro" i obezbedi bitku za trofej protiv Liverpula ili Fulama.

Menadžer Mauriso Poketino zna da bi finale i eventualno osvajanje trofeja bar malo zamaskiralo još jednu slabu sezonu "plavaca" koji će teško kroz Premijer ligu da obezbede Evropu jer imaju devet bodova manje od Totenhema koji je na tom rubu za evropska takmičenja.

 

 

Očekivao je Poketino da bi možda Kristof Nkunku mogao da se oporavi, ali neće ga ni danas biti na terenu, baš kao ni Kukureljem Fofane, Melo Gusta, kapitena Risa Džejmsa, Sančeza i Ugočukvua.

Ni Midlzbru ne cvetaju ruže u Čempionšipu jer su 11. na tabeli mada su posle pobede nad Čelsijem u prvom polufinalnbom meču osvojili četiri boda u dva kola. I oni će biti desetokovaniu jer ne igraju Bangura, Dieng, Late Lat, Lenihen, Mekri, Silvera i Smit. Imaju prednost, imaju dobru tranziciju, ali trebalo bi Čelsi da se pita na "Stamford Bridžu".

Pritisak je na domaćinu, Poketino će večeras videti od kakvog su materijala satkani njegovi igrači i da li su uopšte za velika dela.

Liga kup Engleske, revanši polufinala

Utorak

(0:1) Čelsi - Midlzbro 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Sreda

(1:2) Fulam - Liverpul 21.00 (TV Arena 1 Premium)