Vesti iz fudbala

Mo Salah povredu leči u Liverpulu i čeka eventualno polufinale ili finale Kupa Afrike

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.01.2024 14:25
Povreda Mohameda Salaha zahteva mirovanje i lećenje Tanjug/AP Photo/Themba Hadebe
Povreda Mohameda Salaha zahteva mirovanje i lećenje

Ne ide dobro favoritima na Kupu Afrike, Egipat je sa dva remija sebe doveo u situaciju da večeras ne sme da izgubi od Zelenortskih ostrva kako bi prošao u osminu finala, a neće u timu imati prvu zvezdu Mohameda Salaha.

"Faraon" je zadobio povredu mišića u duelu sa Ganom, a rešio je u dogovoru svog Saveza i Liverpula da se leči u svom klubu. U mediko centru Liverpual imaće sve potrebno da bi se što pre oporavio od povrede koja se u prvi mah činila bezazleno. Ipak, udarac je oštetio vlakna mišića, mora da pauzira i da se adekvatno leči, jer je to u interesu i Egiprta i Liverpula.

"Ima logike da se leči kod nas. Po trenutnom stanju, rekao bih da bi Salah mogao da bude spreman za finale ako se Egipat bude plasirao. Povreda mišića mora da se tretira na pravi način", rekao je menadžer Liverpula Jirgen Klop.

 

 

Egipat je sedmostruki šampion Afrike, ali nije osvojio trofej od 2010. godine. Salah je dva puta sa "Faraonima" izgubio finala Kupa Afrike - 2017. i 2021. godine.

"Ja verujem da ću jednog dana osvojiti Kup Afrike. Ono u šta verujem se i obistini, pre ili kasnije. Osvojio sam u karijeri sve što se može, ne i Kup Afrike. Svi znaju koliko je afričkim igračima važan taj trofej. Motivisani smo, polsvećeni tom cilju i sve je moguće. Potreban nam je samo jedan trijumf da krenemo ka ostvarenju sna", istakao je Salah.