Vesti iz fudbala

Kup Afrike: Nigerija sa penala srušila Obalu Slonovače i "zakuvala" borbu u grupi A

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.01.2024 20:12
Vilijam Trost-Ekong realizovao je penal za Nigeriju Tanjug/AP Photo/Sunday Alamba
Vilijam Trost-Ekong realizovao je penal za Nigeriju

Nigerija je pobedila Obalu Slonovače 1:0 (0:0) u drugom kolu Grupe A Kupa Afrike. U meču biti ili ne biti, "super orlovi" su iskoristili penal, a zatim uspeli da odbrane tri boda koja ih zadržavaju na pravom kursu u osmini finala.

Domaćini "slonovi" su u meč ušli sa manje pritiska i sa trijumfom iz prvog kola, ali su promašili dve zrele prilike u prvom poluvremenu (Kuame, Fofana), a onda napravili penal nad Viktorom Osimenom.

Vilijam Trost-Ekong je savladao golmana Fofanu i od 55. minuta "super orlovi" su poveli. Mogao je Viktor Osimen da reši meč već posle sat vrmena igre, međutim, iz dobre pozicije šutirao je glavom pored gola.

"Slonovi" su pojačali pritisak kako se meč bližio kraju, međutim Seko Fofana nije imao sreće u 73. minutu jer je lopta prohujala pored stative. Napadač Crvene zvezde Žan Filip Kraso bio je veoma agilan, ali i odlično čuvan, pa je izmenjen u 84. minutu. Do kraja je viđena velika borba, ne i neka velika prilika za domaćine koji su razočarali navijače, ali zadržali priliku da prođe dalje, mada im neće biti nimalo lako protiv Ekvatorijalne Gvineje.

Jer, lider grupe je pobedio Gvineju Bisao 4:2 i izvesno izborio plasman u osminu finala jer imaju četiri boda. Videćemo samo sa koje pozicije. Briljirao je Emanuel Nsue, napadač Intersitija koji je postigao het-trik. 

Kup Afrike, drugo kolo

Grupa A

Ekvatorijalna Gvineja - Gvineja Bisao 4:2 (1:1)
/Nsue 21, 51, 61, Miranda 46 - Orosko 37 a.g, Ze Turbo 90+3/

Obala Slonovače - Nigerija 0:1 (0:0)
/Trost-Ekong 55 pen/

Пласман обезедио Sofascore