Vesti iz fudbala

Viktor Osimen pogodio, Nigerija napravila kiks protiv Ekvatorijalne Gvineje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.01.2024 17:22
Viktor Osimen pogađa mrežu Ekvatorijalne Gvineje Tanjug/AP Photo/Sunday Alamba
Viktor Osimen pogađa mrežu Ekvatorijalne Gvineje

Drugi dan Kupa Afričkih nacija u Obali Slobnovače doneo je i prvo veliko iznaneđenje jer je Nigerija samo remizirala 1:1 protiv Ekvatorijalne Gvineje u prvom kolu Grupe A.

Obala Slonovače je uz veliki doprinos našadača Crvene zvezde Žan Filip Krasoa (gol i asistencija) savladala Gvineju, ali Nigerija je razočarala jer nije uspela da pobedi slabijeg rivala.

Iban Salvador je u 36. minutu zakucao loptu u mrežu Nigerije za vođstvo koje je trajalo samo dva minuta jer je Viktor Osimen ekspresno izjednačio. Očekivalo se da će tim portugalskog stručnjaka Hozea Pešeira doći i do sva tri boda i opravdati ulogu favorita, ali još jednom se pokazalo da na Kupu Afrike više igraju čast, ponos, srce nego imena igrača, o čemu je pričao na napšem portalu Milutin Sredojević u najavi ovog takmičenja.

 

 

Zaidu i Aina su propustili dve dobre prilike u nastavku i na kraju je meč završio remijem i zbog dobrih odbrana golmana Hezusa Lazara Ouvona. Asovi "super orlova" Lukman, Osimen, Ivobi, Onijeka, Zaidu moraće protiv Obale Slonovače 18. januara da poprave utisak, a na kraju protiv Gvineje Bisao da obezbede jedno od prva dva mesta koja vode dalje, kako ne bi čekali rasplet među trećeplasirnaim selekcijama.

Kup Afričkih nacija, 1. kolo

Grupa A

Subota

Obala Slonovače - Gvineja Bisao 2:0 (1:0)
/Fofana 4, Kraso 58/

Nedelja

Nigerija - Ekvatorijalna Gvineja 1:1 (1:1)
/Osimen 38 - Salvador 36/