Vesti iz fudbala

Ekvatorijalna Gvineja i Nigerija ostale u trci za trofej Afričkog kupa nacija: Obala Slonovača navija za druge

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.01.2024 20:35
fudbaleri Nigerije Tanjug/AP Photo/Themba Hadebe
fudbaleri Nigerije

Fudbalske reprezentacije Ekvatorijalne Gvineje i Nigerije prošle su u osminu finala Afričkog kupa nacija, pošto su obe dobile mečeve trećeg kola Grupe A i sa sedam bodova ostale među pretedentima za naslov kontinentalnog prvaka. 

Gvinejci su igrački i rezultatski ponizili domaćina turnira, Obalu Slonovače, spakovavši mu čak četiri gola. A da sami nisu nijednom morali da vade loptu iz mreže. Ensue u 42. i 72. minutu, te posle njega Ganet (73) i Bujla (88) napravili su švajcarski sir od odbrane jednog od startnih favorita. 

Gol Žan Filipa Krasoa bio je sitan zračak nade, ali je brzo ugašen, jer je trud igrača Crvene zvezde, intervencijom iz VAR sobe, poništen zbog ofsajda. To je bio početak definitivnog kraja ekipe Obale Slonovače, koja na "svom" AKN može ostati jedino ako ostale trećeplasirane ekipe uzmu manje bodova od nje. 

U istom terminu, Nigerija je s minimalnih 1:0 (1:0) savladala Gvineju Bisao, istina teškom mukom i uz veliku pomoć rivalskog igrača, Opa Sangantea, koji je u 33. minutu greškom savladao svog golmana. 

Nigerija ima sedam bodova, ali je zbog lošije gol razlike od Ekvatorijalne Gvineje završila kao drugoplasirana u grupi.

Afrički kup nacija, treće kolo

Grupa A

Ekvatorijalna Gvineja - Obala Slonovače 4:0 (1:0)
/Ensue 42, 75, Ganet 73, Bujla 88/

Gvineja Bisau - Nigerija 0:1 (0:1)
/Sangante ag 36/

 

Standings provided by Sofascore