Vesti iz fudbala

Lacio zatvara deo stadiona zbog rasizma: Novčana kazna i poluprazan "Olimpiko" zbog incidenata na meču sa Romom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.01.2024 16:42
Fudbaleri Rome i Lacija Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia
Fudbaleri Rome i Lacija

Fudbalski klub Lacio je kažnjen novčano i zatvaranjem dela stadiona zbog neprimerenog ponašanja navijača na utakmici četvrtfinala Kupa Italije sa Romom

Gradski derbi Rima je odigran u četvrtfinalu kupa u sredu gde su "bjankoćelesti" slavili pogotkom Matije Zakanjia, a da je atmosfera bila "vatrena" govore i tri crvena kartona. Za Lacio je isključen Pedro, a kod gostiju je to bio slučaj sa Sardar Azmunom i Đanlukom Manćinijem.

 

 

Italijanski mediji su preneli kako je Lacio kažnjen 50.000 evra zbog bacanja baklji i dimnih bombi, dok će još 15.000 evra morati da plate zbog rasističkih uvreda upućenih Romelu Lukakuu. Rimski klub će takođe morati da zatvori četiri sektora na "Olimpiku" za sledeći meč sa Napolijem u Seriji A jer je Edoardo Bove pogođen staklenom flašom dok je izlazio sa terena nakon izmene.

Poznate su i kazne za igrače. Manćini će propustiti tri utakmice u Kupu Italije u narednoj sezoni zbog nepoštovanja sudije. Azmun neće biti dostupan dva meča u istom takmičenju, dok će Antonio Mirante, Pedro i Luka Pelegrini biti suspendovani samo na jednu utakmicu.