Vesti iz fudbala

Kup Italije na Areni sport: Lacio dočekuje Romu, Jović i Jan Karlo napadaju Atalantu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.01.2024 15:35
Kup Italije na Areni sport: Lacio dočekuje Romu, Jović i Jan Karlo napadaju Atalantu Profimedia

Na kanalima TV Arene sport danas ćete imati priliku da pratite dve utakmice četvrtfinala Kupa Italije, a u centru pažnje biće naravno "Derbi dela Kapitale", odnosno susret Lacija i Rome na "Olimpiku" od 18 časova (Arena 2 Premium).

Biće to drugi ovosezonski derbi dva najveća rivala. Prošli, u kojem je Lacio takođe bio domaćin, završen je bez golova, a večerašnji pobednik sastaće se sa boljim iz meča Juventus - Frozinone, koji je na programu sutra od 21:00.

Svoje mesto u polufinalu najmasovnijeg takmičenja tražiće večeras i fudbaleri Milana. Luka Jović i družina od 21:00 dočekuju Atalantu (Arena 3 Premium) na "San Siru", a pobednik tog duela ide na Fiorentinu, koja je sinoć nakon penala eliminisala Bolonju.

 

 

Iako Atalanta slovi za nezgodnog protivnika, "rosoneri" su favoriti u ovom duelu. Imaju pet pobeda u poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima, uključujući i trijumf od 3:0 na gostovanju Empoliju u prošlom kolu Serije A. U toj utakmici Milan je dominirao otpočetka do kraja, Stefano Pijoli nije pružio priliku Luki Joviću i Jan Karlu Simiću, ali je velika verovatnoća da će se srpski internacionalci naći u protokolu za današnji meč. Naročito Luka Jović, koji bi trebalo da dobije šansu pre Kristijana Pulišića i Šake Traorea.

Četvrtfinale Kupa Italije

Lacio - Roma 18:00 (Arena 2 Premium)

Milan - Atalanta 21:00 (Arena 3 Premium)