Vesti iz fudbala

Superkup Španije na TV Arena sport: Barselona kreće odbranu trofeja protiv Osasune

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.01.2024 13:51
Fudbaleri Barselone Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
Fudbaleri Barselone

Španski Superku se i treći godinu zaredom održava u Rijadu u Saudijskoj Arabiji, a večeras je na programu drugo polufinale gde će se od 20 časova sastati Barselona i Osasuna (TV Arena 3 Premium).

Tim Ćavija Ernandeza je nakon kratke serije loših rezultata uspeo da veže tri trijumfa u svim takmičenjima. Ipak, činjenica je da Katalonci ni u utakmicama gde su pobeđivali nisu ostavili dobar utisak. Almerija i Las Palmas su savladani 83. i 93. minutu, dok je čak i meč sa četvrtoligašem Barbastrom u Kupu Kralja bio neizvestan do samog kraja.

 

 

Sa druge starne Osasuna igra dosta promenljivo tokom čitave sezone. Takva im je i forma u poslednjih pet utakmica gde su upisali dva trijumfa, dva remija i poraz. Baš kao i Barselona, ekipa iz Pamplone se takođe mučila u kupu gde su nakon produžetaka eliminisali Kasteljon. Učešće na završnici Superkupa Španije su obezbedili zahvaljujući činjenici da su igrali finale Kupa Kralje prošle sezone gde su poraženi od Real Madrida 2:1.

Pobednik ovog duela će u finalu igrati protiv Real Madrida koji je u drugom polufinalu savladao Atletiko Madrid 5:3 nakon produžetaka. Titulu brani ekipa Barselone koja je prošle sezone u finalu savladala upravo Real Madrida sa 3:1 u Rijadu.

 

Cup tree provided by Sofascore