Vesti iz fudbala

Dorival Žunior novi selektor Brazila: Saradnja će trajati do kraja Mundijala 2026. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.01.2024 09:28
Dorival Žunior AP Photo/Andre Penner
Dorival Žunior

Fudbalski stručnjak Dorival Žunior je novi selektor Brazila, potvrdio je Sao Paulo, klub sa kojim je iskusni stručnjak raskinuo ugovor.

Fudbalski savez Brazila je u subotu smenio Ferdnanda Diniza zbog očajnih rezultata ekipe u prethodnim mesecima, a ideja da ga zameni Karlo Anćeloti je propala nakon što je Italijan produžio ugovor sa Real Madridom.

"Naš klub objavljuje odlazak trenera Dorivala Žuniora, koji je zatražio raskid ugovora da bi preuzeo komandu nad brazilskim državnim timom", saopšteno je na sajtu Sao Paula.

Očekuje se zvanično saopštenje Fudbalskog saveza Brazila i objava detalja ugovora koji će, prema pisanju medija, biti potpisan do leta 2026. godine, a kako se navodi, od ostvarenog rezultata na tom takmičenju biće poznato da li će ugovor biti produžen ili ne.

 

 

"Preuzimanje fudbalske reprezentacije Brazila je bio moj san, a njega sam uspeo da ostvarim zahvaljujući Sao Paolu i želim da se zahvalim svima u klubu na dosadašnjem zajedničkom radu. Zahvalan sam rukovodstvu što me je pustilo da odem i što ću imati priliku da obavljam najbolji posao na svetu", rekao je Dorival.

Brazil posle šest odigranih kola u kvalifikacijama za Mondijal ima samo sedam osvojenih bodova i nalazi se na šestom mestu, poslednjem koje garantuje direktnu vizu za  SP 2026. godine.

Dorival Žunior (61) je u bogatoj trenerskoj karijeri vodio gotovo sve brazilske velikane - Flamengo, Palmeiras, Santos, Fluminense, Vasko da Gamu, Kruzeiro, Internasional...