Vesti iz fudbala

Gvardiola, Alvarez i Kovačić kolekcionari trofeja: Španac, Argentinac i Hrvat pomerili granice u finalu Svetskog klupskog prvenstva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.12.2023 21:25
Trener Mančester sitija Žozep pep Gvardiola Tanjug
Trener Mančester sitija Žozep pep Gvardiola

Mančester siti opravdao je na ubedljiv način ulogu favorita protiv Fluminensea, a tih 4:0 u finalu Svetskog klupskog prvenstva u Džedi posebno znače treneru Žozepu Pepu Gvardioli, napadaču engleskog kluba Hulijanu Alvarezu i vezisti Mateu Kovačiću. 

Španski stručnjak od večeras ima najviše titula planetarnog prvaka u ovakvoj konkurenciji, pošto je pre "građana" do trona predvodio Barselonu i Bajern, čime je pretekao i legendarnog italijanskog kolegu Karla Anćelotija (3). 

U isto vreme, ovo je čak 37. pobednički pehar u impresivnoj karijeri kraj terena Španca, pri čemu je najdublji trag ostavio na klupi pomenutog katalonskog diva i Mančestera, s kojim je u sezoni 2022/2023. pokorio konkurenciju u Ligi šampiona, Premijer ligi i FA kupu. Posle toga i Superkup Evrope. 

 

 

I Alvarez pozlati sve čega se dotakne. Dvostruki strelac i paker jednog pogotka protiv prvaka Južne Amerike bio je svetski šampion i osvajač Kopa Amerika sa Argentinom, podigrao je trofej Lige šampiona sa Sitijem, a Kopa Libertadores sa River Plejtom.

 

 

Takođe, bio je prvak Argentine i Engleske, osvajač državnog kupa obe zemlje, a od večeras je zvaničnon i svetski klupski prvak. Dovoljno za dubok naklon fantastičnom "gaučosu". 

Mateu Kovačiću, takođe, pošto je hrvatski fudbaler postao pvi igrač u istoriji koji je ovo takmičenje osvajao sa tri različita kluba. Pre nego što je prešao u Mančester Siti i sa "građanima" stigao do borbe za trofej SP, Kovačić je već uspevao da ga osvoji kao prvotimac Real Madrida i Čelsija.